Plakater: Sænk farten en smule

13. april 2015 112

Fire ud af ti bilister var ikke klar over, at de kørte for stærkt, da de blev stoppet af politiet. Nu vil Sønderborg Kommune og Rådet for Sikker Trafik sætte plakater op langs vejene, så bilisterne husker at tjekke deres speedometer. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”download” width=”300″ height=”132″ />

Landevejene er de farligste vejstrækninger i Danmark – her sker to ud af tre trafikdrab. For høj fart er en af de væsentligste årsager til, at ulykkerne sker og at de får så alvorlige konsekvenser. Rådet for Sikker Trafik har sidste år interviewet 200 bilister, der fik en fartbøde og spurgt dem, hvorfor de kørte for stærkt. Fire ud af ti svarede, at de ikke tænkte over deres fart.

Nu vil 80 kommuner sammen med Rådet for Sikker Trafik have flere til at overholde fartgrænserne. Langs vejene bliver der i april sat skilte op med teksten ”Sænk farten en lille smule”.

“I bund og grund handler det om at få flere sikkert hjem hver dag til deres familie. For høj fart er et problem på vejene. Hvis vi alle sænker farten bare en lille smule, så kan det samlet set gøre en stor forskel. Derfor er vi med i kampagnen”, siger Pia Duus Møhl fra Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Ulykker i landevejskryds

Hvis en bilist drøner af sted på en landevej, så kan det være svært at vurdere, om man kan nå at krydse vejen, hvis man vil lave et venstresving eller kommer ud fra en sidevej eller udkørsel.

“Hvis du kører blot 10 km/timen for stærkt, så forlænger du bremselængden markant. Det kan være afgørende for, om du når at bremse eller brager ind i en bil eller person, der er ved at krydse vejen. Det er derfor vigtigt, at flere overholder fartgrænserne”, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, Rådet for Sikker Trafik.

 

Der bor omkring 700.000 mennesker i nærheden af landevejene. I en tidligere undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik sagde ni ud af ti, at de var bekymret for eller generet af bilernes høje fart på landevejene.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk