Plan til indsamling af ‘tekstil-affald’ er klar

9. august 2021 Politik

Kommunens forvaltning har i samarbejde med Sønderborg Forsyning fundet løsninger for indsamling af tekstilaffald hos alle boliger samt tekstil- og madaffald i sommerhusområderne.

Før ordningen kan sættes i gang, så skal den skrives ind i en såkaldt regulativ, skriver forvaltningen og det regulativ skal godkendes i Teknik- og Miljøudvalget i morgen, tirsdag.

Regulativet har været i høring og der er holdt borgerinformationsmøder med sommerhusområdernes grundejerforeningerne og frivillige foreninger med tøjindsamling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning og forvaltningen foreslår en indsamlingsmodel, hvor borgerne får udleveret specielle poser til ødelagt tøj og tekstilaffald. De fyldte poser kan borgerne komme i genbrugsbeholderen efter Sønderborg Forsynings anvisning. Herved benyttes den eksisterende infrastruktur og indhentning sker sammen med de eksisterende indsamlingsordninger.

Forvaltningen oplyser, at indsamlingsordningen for madaffald rulles ud i sommerhusområderne i løbet af september.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...