Planen for Nørager og Søstjernevej er godkendt i Byrådet

27. maj 2021 Politik

Om syv år er boligområdet Nørager og Søstjernevej med flere forandret. Det beskriver udviklingsplanen for boligområdet, som Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening har lavet og som netop er godkendt af Byrådet. Det betyder, at afdelingen Nørager forandres markant ved at bygge otte blokke om til 48 almene rækkehuse samt ved at rive to blokke ned og bygge 30 private rækkehuse.

”Jeg er utrolig glad for, at det er et enigt Byråd, der står sammen og godkender udviklingsplanen. Det sikrer politisk ro om det videre arbejde, som vi i kommunen er og bliver dybt involveret i. For der bliver en lang række opgaver i de kommende år, vi, som Byråd, skal tage stilling til og være med til at løfte. Blandt andet med at udvikle det omkringliggende byområde ved at sikre bedre adgangsveje til skole, dagligvarer, kultur- og fritidstilbud med videre”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årsagen til omdannelsen er, at boligområdet Nørager og Søstjernevej-området i december 2020 blev udpeget som en hård ghetto. Derfor skal der laves en udviklingsplan, der beskriver, hvordan andelen af almene familieboliger reduceres inden 1. januar 2030.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk