Politiet advarer imod tricktyve der går ind i folks hjem

Politiet advarer imod tricktyve. Foto: Ole Kæhler
Politiet advarer imod tricktyve. Foto: Ole Kæhler
11. juni 2024 112 Skrevet af: Ole Kæhler

De seneste 14 dage har politiet fået flere anmeldelser om tricktyve, der pludselig står inde i folks huse.

Forleden gik det ud over en kvinde i Nordborg. Pludselig stod en fremmed kvinde i stuen og ville sælge beboeren lykønskningskort. Beboeren besluttede at købe tre kort for 15 kroner og betalte med en 500-kroneseddel. Efterfølgende viste det sig, at der var for få byttepenge og nogle af dem var svenske småmønter.

Typisk sker tricktyverierne ved at tyvene går ind af åbne eller ulåste døre under påskud af at sælge kort, lodsedler eller andet for små beløb. Når borgerne finder pung eller pengesedler frem, bliver der både givet forkerte byttepenge retur og pengesedler forsvinder, skriver politiet på Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fortæl din far, nabo eller andre om tricktyvene, så vi undgår at flere bliver snydt.

Lås døren: Sørg for at lukke og låse din dør – også når du er i haven.

Anskaf en dørspion: Hvis du ikke allerede har en dørspion, er det en god idé at få monteret en. På den måde kan du se, hvem der står uden for døren, før du lukker vedkommende ind. Du kan også bruge en sikkerhedskæde, som du først lukker helt op, når du ved, om det er en person, du har en aftale med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lav faste aftaler: Sørg for at lave faste aftaler med hjemmeplejen, din vicevært eller VVSeren, og luk kun folk ind, du kender, som eksempelvis venner, naboer og familie.

Bed om at se legitimation: Bed om at se legitimation, hvis for eksempekl politiet eller hjemmeplejen ringer på, og du ikke har en aftale med dem. Ved at se legitimation kan du verificere om vedkommende er den, han/hun udgiver sig for at være.

Gem dine værdier: Når du ikke bruger dine smykker eller andre værdier, så gem dem væk. Undgå at have for mange kontanter liggende derhjemme, og lad ikke din pung ligge frit fremme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vær opmærksom: Vær forsigtig og opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind, og brug generelt din sunde fornuft.