Politiet forklarer de faldende tal på indbrud

20. april 2016 112

Det er næsten dagligt, at SønderborgNYT og andre medier fortæller om indbrud i Sønderborg og alligevel siger

” width=”300″ height=”197″ /> Knud Kirsten, leder af det lokale politi.

politiet, at der er færre af slagsen.

“Og det er der også i forhold til sidste og til forrige år. For eksempel var der rekordmange indbrud fra april 2013 til april 2014. Det fik vi styr på, så antallet i samme periode året efter var 616 indbrud i villaer”, siger lederen af det lokale politi, Knud Kirsten.

De seneste tal for perioden april 2015 til april i år siger 400 indbrud i villaer, så antallet er faldet med yderligere en tredjedel”, siger Knud Kirsten til SønderborgNYT. I snit er det godt og vel et enkelt indbrud i døgnet.

Kampen mod tyveknægtene

“Politiet kender langt de fleste lokale indbrudstyve og det er ikke sjældent, vi kan se på fremgangsmåden, hvem det er, vi skal have en snak med”, siger Knud Kirsten.politi

Han fortæller, at tyvene deles op i tre kategorier: Designertyvene, misbrugerne og de udenlandske grupper.

“Designertyvene går efter de eksklusive ting og de bryder ikke ind, uden de har sikret sig, der er noget at hente”, siger politiinspektøren. Misbrugerne brækker ind tilfældige steder og stjæler kun det, der kan sælges i en fart – og det er bærbare computere, fladskærms-tv, mobiltelefoner og selvfølgelig tager de også smykker og kontanter.

“De udenlandske bander går alene efter guld, sølv og kontanter”, siger Knud Kirsten.

Nabohjælppoliti

Sønderborg-området er det sted i politikredsen, hvor flest er tilmeldt Nabohjælp og politiet opfordrer til, at endnu flere melder sig ind i ordningen.

“Når vi holder øje med hinandens hjem, så bliver det sværere for tyvene uset at lave indbrud. Det er nabohjælpen, der gør, at borgerne er opmærksomme og ringer til os, når de ser liv i et hus, hvor de ejerne er på ferie”, siger Knud Kirsten.

Tilmeld dig Nabohjælp HER

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 48)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk