Politikerne har godkendt event-handleplanen

WoodSculpture begynder på søndag. Foto: Ole Kæhler
WoodSculpture begynder på søndag. Foto: Ole Kæhler
13. juni 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab godkendt Handleplan for Events 2024-2027, som konkretiserer masterplanen indenfor seks indsatsområder.

”Vi har opbygget stor viden og erfaringer med at løfte både mindre og større events. Med masterplanen har vi sat retningen for fremtidens gode events og vist, at vi ønsker at prioritere events. Handleplanen bliver vores ledestjerne, der viser vejen frem mod flere spændende og værdiskabende events til glæde for borgere og turister”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker fra Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

De seks indsatsområder er: Værdiskabende events, tværgående samarbejde, fysisk eventhåndtering, beredskab, sikkerhed og krisestyring, bæredygtig eventhåndtering samt kommunikation. For hvert indsatsområde beskrives en række handlinger, der bl.a. skal kvalificere fremtidige events samt sikre en prioriteret indsats for at tiltrække og udvikle events.

”Handleplanen skal give eventindsatsen i Sønderborg Kommune et solidt og sikkert fundament. Og så lægger vi vægt på, at arbejdet med værdiskabende events skal ske i et tæt samarbejde mellem eventaktørerne, samarbejdspartnere og kommunen. Det kan både bestå i en understøttende indsats med vores viden fra tidligere events eller et økonomisk tilskud”, siger næstformand Thomas Worm Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med masterplanen og handleplanen er at styrke: Oplevelser – for glade og stolte borgere. Bosætning – for vækst og udvikling. Branding – for at få Sønderborg på landkortet og tiltrække turister.

Tidligere har Sønderborg Kommune dannet rammen om Spejdernes Lejr 2017, Genforeningen 2020/2021, Royal Run 2021 samt Tour de France i 2022.

Denne sommer byder på flere eksempler på mindre og større events:

Strikkefestivalen Garn Uden Grænser den 14.-16. juni i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

WoodSculpture den 16.-21. juni på Slotskajen.

Nordborg KREA Festival, lørdag den 29. juni.

Ringriderfester i hele Sønderborg Kommune.

Europeada, det europæiske fodboldmesterskab for mindretal, den 1., 2. og 4. juli på Sønderborg Stadion

Byggefestivalen den 9.-13. juli på Kær Vestermark.

Sønderborg Gadeteaterfestival den 16. og 17. august.

Unges Spot på Verdensmålene, 30. august, Kær Vestermark.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...