Powerkvinderne er klar med den 15. udgave af Kvindedagen

23. februar 2016 Sønderborg

Kvindedagen på Alssund Gymnasiet den 8. marts har traditionen tro overskriften “Kvindeliv”.IMG_9035

“Og i år bliver der sat fokus på Alverdens Kvinder – blandt andet på grund af de mange flygtninge, der gør det relevant at se på forskellige nationaliteter”, siger Susan Rosenberg, der er formand for Kvindekomiteen, som står bag arrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og også for at fortælle om kvinders forskellighed”, siger Camilla Pantel, der er optaget af, at kvinder lever forskellige liv.

Sønderborgensere kan komme med til Kvindedagen på gymnasiet fra kl. 17 til 22 og det er muligt at købe tapaz, sandwich og vin.

“Erhvervskvinderne kommer med en spændende workshop og foreningen Zonta viser film om deres højskole i Grønland, hvor de gør en indsats for voldsramte og sexmisbrugte kvinder”, siger Susan Rosenberg.

Årets plakat

BGK-elev Vajka Thomsen fra Kunstskolen har designet plakaten til årets udgave af Kvindedagen – og den kan købes for 50 kroner.

Wellness og musik

Medlemmer fra Danfoss Orkestret kommer på besøg på Kvindedagen og sørger for god musik.

11053092_903358789714686_1280704403853022816_n“Og så er der en række wellnessboder, der byder på en masse af det, som vi kvinder sætter pris på”, siger Susan Rosenberg og tilføjer at der også er flere forskellige boder, som gæsterne på Kvindedaqgen kan gå på opdagelse i.

“Og så har rigtigt mange butikker sponsoreret nogle flotte præmier til vores amerikanske lotteri og vi byder på to foredrag”, siger Susan Rosenberg.

Det ene er med Lisbeth G. Petersen, der fortæller om “Kvinder og de fem kærlighedssprog samt Irene Sanchez Lorenzen, der skal fortælle om den økologiske landsby Soleng og Sønderborg Økologiske Fødevarefællesskab i foredraget: De valg vi træffer.

Årets kvinde

Kvindekomiteen kåret igen i år en kvinde, der skal have Kvindeprisen, som er et maleri af den lokale kunstner Helen Dalvig.

“Vi har fået øje på en kvinde, der frivilligt gør en særlig forskel for andre mennesker”, siger Susan Rosenberg.

Power-kvinderne

Kvindekomiteen er en gruppe powerkvinder og nogle af dem kommer som repræsentanter for velgørende

Kvindekomiteens energiske kvinder er klar til endnu en udgave af Kvindedagen.

Kvindekomiteens energiske kvinder er klar til endnu en udgave af Kvindedagen.

organisationer og andre er med som enkeltpersoner.

Deres mål med dagen er dels at markere Kvindedagen og især at få skaffet en rigtig god fortjeneste, der går ubeskåret til Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, hvor kvinder hjælper kvinder og børn, der er voldsramte.

Her kan du se billeder fra Kvindedagen 2015.

billede

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk