Privatskolen Als sætter faget Livsduelighed på skemaet

Arkivfoto: Privatskolen Als
Arkivfoto: Privatskolen Als
7. juni 2024 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

På baggrund af et stigende behov for at ruste unge til at håndtere privatøkonomi og det at flytte hjemmefra, introducerer Privatskolen Als det nye skolefag, Livsduelighed, til elever i 10. klasse. Faget har til formål at give eleverne de nødvendige færdigheder og viden til at navigere i voksenlivet.

Livsduelighed er et tværfagligt fag, der kombinerer elementer fra samfundsfag, filosofi, madkundskab og matematik med personlig udvikling. Eleverne vil bl.a. lære om følgende emner:

Privatøkonomi: Eleverne får en grundlæggende forståelse af økonomi, budgetlægning, opsparing og investering. De lærer også om skat, lån og forsikringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det at flytte hjemmefra: Vi hjælper eleverne med at forberede sig på at flytte hjemmefra. Dette inkluderer at finde bolig, forstå husleje, indkøb, rengøring og andre praktiske aspekter ved udflytning.

Personlig udvikling: Livskundskab fokuserer også på personlig udvikling. Eleverne lærer om demokratisk dannelse, selvrefleksion, sundhed, kommunikation, konflikthåndtering og stresshåndtering.

Vi udvikler løbende undervisning, der er tilpasset elevernes alder og niveau. Eleverne vil deltage i praktiske øvelser, diskussioner og case-studier. Vi vil også inddrage gæsteundervisere, der kan dele deres erfaringer og rådgive eleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

At forstå privatøkonomi og at kunne klare sig selv som udeboende er afgørende for unges trivsel og succes. Vi ønsker at give eleverne de nødvendige værktøjer til at tage ansvar for deres eget liv og træffe informerede beslutninger udtaler skoleleder, Signe Bramsen.

Privatskolen Als 10. klasses tilbud er målrettet elever, der gerne vil være godt rustede til videre uddannelse. Det er en del af et udviklingsår, der bl.a. også byder på 4 lejrskoler og faglig og social udvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...