Pulje på 1.500.000 kroner skal støtte bystrategierne

29. august 2018 Augustenborg

Sønderborg Kommune har afsat puljemidler på 1,5 mio. kr. i 2018, der skal støtte de allerede vedtagne bystrategier for Augustenborg og Broager. Lokale ildsjæle kan søge om midler fra puljen, og i 2018 er ansøgningsfristen fastsat til den 14. september.

”De lokale ildsjæle har spillet afgørende roller og leveret vitalt input til de bystrategier, der er udarbejdet for Augustenborg og Broager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu kan lokale foreninger og ildsjæle søge penge til at projekter og aktiviteter, der bidrager til at udvikle byerne”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

”I de kommende år bliver der lavetet flere bystrategier. Derfor er der også afsat 1 mio. kr. årligt i 2019 – 2021. Hermed sikrer vi, at der også er midler til at finansiere lokale projekter, der understøtter de nye bystrategier”, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

Relevante ansøgere til puljen er udviklingsforummer, bylaug, lokalråd eller lignende.

Ansøger skal repræsentere byens interesser, og bestyrelsen være valgt ud fra demokratiske principper.

Initiativet eller projektet, som der ansøges om midler til, bør være tæt knyttet til målene i den vedtagne bystrategi og støtte op om den retning og udvikling, som bystrategien angiver, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Der skal være særligt fokus på, at projekterne er af blivende karakter og til gavn for så mange borgere som muligt.

For at et projekt eller initiativ kan være langtidsholdbart, er det vigtigt med lokalt ejerskab. Derfor lægges der vægt på, at projekterne indeholder en grad af selvfinansiering.

Der er to årlige ansøgningsfrister i henholdsvis marts og september.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk