Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

Augustenborgs tidligere rådhus. Pressefoto
Augustenborgs tidligere rådhus. Pressefoto
13. juni 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen.

Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, der er interesserede i at blive en del af sundhedshuset.

”Jeg er meget glad for, at der er en del mulige sundhedsaktører, der interesseret i at blive en del af Sundhedshus Augustenborg. Formålet med sundhedshuset er at sikre lægedækning i Augustenborg samt at understøtte tilstedeværelsen af et samlet sundhedstilbud, som vi kender det fra både sundhedshusene i Gråsten og i Nordborg, og som er til gavn for borgerne”, siger sundhedsudvalgsformand Didde Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at have styr på alle formalia, har Sundhedsudvalget netop vedtaget principperne for en driftsmodel. Sundhedsaktører lejer sig ind i lokalerne og betaler leje for egne klinklokaler samt en andel af fællesarealerne samt at lejen fastsættes ud fra markedsvilkår med udgangspunkt i lignende erhvervslejemål i området.

”Principperne siger også, at kun autoriserede sundhedsaktører med overenskomst med sygesikringen, og som har et ydernummer, kan blive en del af sundhedshuset. Sundhedshus Augustenborg vil give sundhedsaktørerne et stærkt fagligt miljø, så rammerne for en attraktiv arbejdsplads er på plads. Samtidig får vi et moderne sundhedshus, der sikrer et godt og alsidigt tilbud til borgerne, når de skal til læge, fysioterapi, kiropraktor eller lignende”, siger næstformand Bo Kleis Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalefordelingen er som udgangspunkt tænkt som én lægeklinik, én kommunal borgerklinik og fire sundhedsklinikker. Derudover kommer der fællesarealer til blandt andet vente- og ankomstområde, toiletter, frokoststue, mødelokaler og personaleomklædning. Den endelige lokalefordeling vil ske i tæt dialog og med de sundhedsaktører, som flytter ind i huset.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...