Red Barnet hjælper 26 familier med en kasse madvarer

9. maj 2020 Sønderborg

Coronakrisen presser økonomien og madbudgettet i mange sårbare familier. Også i Sønderborg kommune

Når familien er sammen i længere tid i løbet af en dag, skal der mere mad til. Bordet bliver det naturlige sted at samles for at få en pause og forsøde en ny og krævende hverdag, hvor mange børn stadig hverken kan komme i skole eller til fritidsaktiviteter.

Men det presser madbudgettet, har frivillige i Red Barnets lokalforening i Sønderborg kommune konstateret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er der stor glæde over nu, at kunne levere en madkasse til 26 familier, som er med i lokalforeningens sociale aktiviteter.

“Vi har med madkassen et fokus på sundhed. Desværre er dårlig mad ofte den billigste, og når en families madbudget er presset, er det let at ty netop til den dårlige mad. Derfor glæder det os, at vi kan levere en madkasse med sunde og nærende fødevarer”. siger den lokale Red Barnet-formand, Bente Lauritzen, i en pressemddelelse.

Madkassen indeholder et bredt udvalg af dagligvarer som brød, mel, pasta, ris, pålæg, grøntsager, frugt, mejeriprodukter og sæbe samt lidt sødt til forkælelse og hygge.

Flere end 650 familier og 1.500 børn landet over modtager i disse dage en madkasse fra Red Barnet. Det sker blandt andet på som følge af, at social- og indenrigsminister Astrid Krag sammen med alle Folketingets partier har givet en børnepakke til organisationer, der arbejder med udsatte børn og deres familier.

Red Barnets hovedpartner ALDI har også støttet madkasserne. SFT Transport kører madkasserne direkte fra ALDI’s lager i kølebiler, så varerne er helt friske, når de bliver afleveret direkte på familiernes bopæle.

Red Barnet i Sønderborg har i flere omgange under coronakrisen leveret hjælpepakker til sårbare familier i lokalforeningens sociale aktiviteter, herunder kreative pakker til børnene op til påskeferien.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk