Red Barnet søger fritidsguider

18. januar 2016 Sønderborg

Red Barnets nye formand i Sønderborg, Bente Lauritzen, er gået i gang med sin første mærkesag, nemlig at sikre udsatte børn i lokalområdet adgang til et godt og aktivt fritidsliv i et partnerskab med Sønderborg Kommune og DBU. Bente Lauritzen leder nu med lys og lygte efter frivillige fritidsguider, skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.red barnet

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Red Barnet glæder vi os over, at der nu gøres en aktiv indsats for at udsatte børn kan få hjælp til at komme i gang med et positivt fritidsliv. Kommunen har lavet en såkaldt fritidspas-ordning, hvor børn kan få økonomisk hjælp til kontingent. Men en del børn mangler også hjælp til at komme til og fra fritidsaktiviteten og måske lige blive støttet i starten til at komme godt i gang. Red Barnet Sønderborg vil derfor skabe et team af fritidsguider, som kan tage sig af denne opgave”, siger den nye formand, som blev valgt den 11.januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bente Lauritzen, som er pædagog og psykoterapeut, har været leder af en lokal børnehave i 20 år, mener, at fritidslivet er vigtigt for børn.

“Fritidsaktiviteten kan fungere som et sted, hvor børn med svære opvækstvilkår kan få en pause fra deres baggrund for en tid og føle sig ét med den identitet, som fritidsaktiviteten definerer for dem. Et engagement i en fritidsaktivitet kan også være en måde at lære sig selv at kende på eller præstere noget og dermed få anerkendelse fra andre børn og voksne. Fritidsaktiviteter giver også mulighed for at møde rollemodeller og få et netværk til voksne, som børnene kan søge hjælp hos, hvis det er svært at få hjælp derhjemme”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er derfor, vi nu søger frivillige fritidsguider, som vil støtte udsatte børn med at komme til og fra deres fritidsaktivitet”, siger Bente Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk