Red Barnet vil byde flygtninge velkommen i Augustenborg

28. april 2016 Augustenborg

Flygtningebørn i Augustenborg skal føle sig velkomne og lære deres nye lokalområde godt at kende, hvis det står til Red Barnet Sønderborg, som er i færd med at oprette en såkaldt ”Velkommen til Danmark klub” i byen.download

“Flygtningebørn har ofte mange svære oplevelser i bagagen, og derfor er det vigtigt, at de føler sig trygge og godt hjemme sammen med deres familie i deres nye lokalområde. Derfor vil vi skabe det, vi kalder et sjovt, trygt og inkluderende fællesskab bestående af flygtningefamilier og lokale danske familier, som mødes en gang om måneden til madoplevelser og natur- og kulturoplevelser”, siger Bente Lauritzen, som er formand for Red Barnet Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye klub i Augustenborg skal understøttes af frivillige, som Red Barnet Sønderborg er i gang med at rekruttere.

“Det er første gang, at en sådan klub etableres i Syd- og Sønderjylland, så vi er meget spændte på, hvordan projektet bliver modtaget. Vi skal bruge knapt 10 frivillige, som skal sikre, at arrangementer og aktiviteter forløber på en rigtig god måde til glæde for både flygtningefamilier og de lokale danske familier i klubben”, siger Bente Lauritzen i en pressemeddelelse. Hun vil gerne høre fra interesserede frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativet sker i tæt samarbejde med Sønderborg kommune, som har peget på Augustenborg som et område, der kunne have gavn og glæde af en ”Velkommen til Danmark klub”.

“Det har været vigtigt for os at begynde i respekt for andre organisationer, der arbejder på flygtningeområdet, så vi ikke går i vejen for hinanden, men tværtimod samarbejder, støtter og supplerer hinanden. Derfor har vi fra første færd haft kontakt med Sønderborg kommune, som har et overblik over den samlede indsats. Styrken i vores projekt er, at det har et familieperspektiv. Når hele familien føler sig velkommen og bliver inkluderet i et trygt fællesskab, vil det selvsagt gavne børnene”, siger Bente Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fritidslivet er også i fokus i den nye ”Velkommen til Danmark klub”.

“Red Barnet i Sønderborg er allerede i partnerskab med DBU og Sønderborg kommune i gang med at sikre udsatte børns fritidsliv. Så det er klart, at vi også vil have det for øje, så flygtningebørn i Augustenborg får et godt indblik i de fritids-muligheder, lokalområdet byder på og kan blive en del af et godt og aktivt fritidsliv. Det vil uden tvivl styrke trivsel og inklusion”, siger Bente Lauritzen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk