Regionen vil hjælpe os med at blive sundere

16. december 2013 Uncategorized

Borgere i Sønderborg og ni andre kommuner i Region Syddanmark bliver tilbudt en målrettet rådgivning og hjælp til eksempelvis at stoppe med at ryge, motionere mere eller spise sundere.

– Kroniske sygdomme er et stigende problem i Danmark, og der er behov for, at vi handler. Ikke kun af hensyn til de omkostninger, som kroniske sygdomme påfører vores sundhedssystem, men også for at gøre danskerne mere bevidste om de fordele en sund livsstil medfører, siger Bo Libergren, der er formand for sundhedssamordningsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Motion gør, at vi trives og bliver billigere i drift.

Motion gør, at vi trives og bliver billigere i drift.

Regionsrådet godkendte på mødet mandag, hvilke kommuner, der skal deltage i det nye projekt. Forskningsprojektet skal køre fra 2014 til 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

På baggrund af et spørgeskema om livsstil og journal-oplysninger får borgere i alderen 30-49 år i de 10 kommuner tilbud om en personlig sundhedsprofil.

Afhængig af, hvad sundhedsprofilen viser, bliver borgerne tilbudt en helbredsundersøgelse og samtale med deres egen læge, et rygestop-kursus i kommunalt regi eller vejledt til, hvordan man selv kan arbejde med at ændre sine vaner.

Borgerne skal i første omgang ikke foretage sig noget. De vil automatisk modtage et spørgeskema via posten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49