Renoveringen af skolefløj som skal huse Augustenborgs børnehaver er i gang

11. marts 2021 Augustenborg

Augustenborgs tre nuværende børnehaver og vuggestuer flytter i foråret 2022 sammen i et nyt dagtilbud i fløjen på Augustenborg Skole, der tidligere husede skolens SFO. Anløbet til ombygningen har været i gang nogle uger, og på grund af restriktionerne er det traditionelle spadestik aflyst. Men startskuddet til renoveringen af den tidligere skolebygning til det nye dagtilbud i Augustenborg er for alvor gået i gang denne uge.

Og det glæder formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det nye dagtilbud i Augustenborg by bliver et godt, fremtidssikret og attraktivt tilbud, som sikrer glade og robuste børn. Baggrunden for at samle de tre nuværende børnehaver til én skyldes det faldende børnetal, og derfor er det nødvendigt for kommunen at lave en god og langsigtet løsning”, siger han i en pressemeddelelse.

Udvalgsformanden ser samtidig andre fordele ved at samle det nye dagtilbud i fløjen ved Augustenborg Skole.

”Med ét samlet dagtilbud sikres en meget større fleksibilitet og tidssvarende læringsmiljøer for både børn og personale. Samtidig vil naboskabet mellem skolen og dagtilbuddet give en styrket sammenhæng for alle børn og voksne i Augustenborg børneby – uanset, hvilket tilbud de benytter – og det ser vi som en stor styrke”, siger Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

I det fælles dagtilbud i Augustenborg by bliver der plads til i alt 120 børn, som kommer til at bestå af 30 vuggestuebørn og 90 børnehavebørn. Børnene fordeles på to vuggestuegrupper og fem børnehavegrupper og for at få et tæt samarbejde med dagplejen, så placeres dagplejens gæste- og legestuefunktion centralt i det nye dagtilbud.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...