Retten: Fire mænd er tiltalt for 102 forhold – indbrud, trusler, hæleri, stoffer

24. september 2019 112

En domsmandsret ved Retten i Sønderborg fortsatte mandag behandlingen af en omfattende straffesag om indbrudstyveri, forsøg på indbrud samt hæleri m.m.

De tiltalte er fire mænd i alderen 16, 18, 19 og 33 år.

Det første retsmøde blev holdtt onsdag den 5. september, hvor anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi fremlagde det fyldige anklageskrift, der omfatter 69 forhold om indbrud af særlig grov beskaffenhed, forsøg på indbrud af særlig grov beskaffenhed, brugstyveri og hæleri af særlig grov beskaffenhed, skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dertil kommer en række andre forhold: Et tilfælde af vidnetrusler, overtrædelser af færdselsloven samt overtrædelser af lov om euforiserende stoffer. Og alt i alt omfatter anklageskriftet således 102 forhold.

Alle indbrudstyverier – på nær et – har fundet sted i Sønderborgområdet og hændelserne har fundet sted i perioden fra september 2018 og frem til marts 2019.

Ved retsmøderne, der i denne uge finder sted mandag og torsdag, skal retten blandt andet høre de tiltaltes forklaringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Retten i Sønderborg har foreløbig afsat i alt ni retsdage til sagen, og dommen ventes at blive afsagt den 22. november.
Private hjem

Indbrudstyverierne har fundet sted i private hjem, hvor der er stjålet designervarer, computere, ipads og anden elektronik, smykker, sølvtøj, værktøj, kontanter, ure, parfume, tøj, frimærker, mønter m.m.

Ved en enkelt ransagning har politiet fundet over 3.000 koster på en adresse i Sønderborg, men det er politiets formodning, at man allerede på dette tidspunkt har videresolgt en lang række genstande, der var stjålet ved de mange indbrud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syd- og Sønderjyllands Politi har opgjort værdien af de beslaglagte koster til cirka 1,2 millioner kroner.
Grov beskaffenhed

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf og har rejst tiltale ud fra bestemmelserne i straffeloven om indbrudskriminalitet og hæleri af særlig grov beskaffenhed. Dette skyldes sagens omfang, at kriminaliteten har været organiseret samt det store antal koster, politiet har fundet i forbindelse med to ransagninger.

Anklagemyndigheden har desuden nedlagt påstand om, at den 33-årige, der er født i det daværende Jugoslavien, skal udvises med et varigt indrejseforbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fire personer blev anholdt i februar og marts og har været varetægtsfængslet lige siden.
Ihærdigt politiarbejde

En person er allerede dømt i sagskomplekset. Tiltalerne mod de fire personer er blevet til virkelighed som følge af ihærdigt lokalt politiarbejde. Og med anholdelserne vurderer Syd- og Sønderjyllands Politi, at man har fået fat i kernepersonerne i forbindelse med de omfattende indbrud.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...