Ringriderfesten bredte lotteriets hovedgevinst ud til fire foreninger

31. oktober 2019 Sønderborg

Torsdag eftermiddag truttede Ringriderfestens heroldere i deres horn hos autohandler Erling Høi-Nielsen – og derefter tog formand Jes Andersen ordet:

“Salget af lodsedler til Ringriderfesten gik rigtigt godt og det gjorde det også i tombolaen og det gør, vi kan dele ekstra penge ud til foreninger. For eksempel har rideklubberne i Sundeved, Broager og Sønderborg fået hver 10.000 kroner i en ekstra uddeling”, sagde Jes Andersen, der havde taget flere ringridervenner med sig, så de kunne være en del af den næste penge-overrækkelse, som foregik hos Erling Høi Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som noget meget overraskende blev hovedgevinsten fra lotterisalget ikke hentet. Det var en splinterny Citroen C3. Vi kunne ha’ ladet pengene fra salget af blien gå i kassen og ladet som ingenting. Men vi tænkte rigtigt meget over tingene, så vi blev endnu mere gråhårede og bestemte os for at give fire forreninger hver 20.000 kroner”, sagde formanden.

Når salget af hovedgevinsten ‘kun’ gav 80.000 kroner, så er der en forklaring.

“Der skulle betales nogle afgifter og Skat skulle jo også ha’ en del”.

De fire foreninger er Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og Scleroseforeningen.

“Vi har ikke bare sendt pengene til deres landsindsamlinger, men giver dem lokalt, så de kan bruges på det lokale arbejde”, sagde Jes Andersenn, inden han gav repræsentanterne fra de fire forreninger et synligt bevis på, at der er penge til dem.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk