Ringridermuseet er 15 år – og fortæller om 133 års kulturhistorie

8. juli 2021 Ringriderfesten

Nu er det 15 år si9den det lille Ringridermuseum i Sønderborg åbnede i Sønderborgs næstældste hus, som dengang blev stillet til rådighed af borgmester A. P. Hansen.

“Her har vi samlet meget gamle og også nyere effekter. Blandt andet har vi den første ringriderplakat, som er fra 1880”, sagde Hans Struck fra Ringriderfestens seniorkomité, der står bag museet.

“En nyhed er, at vi har fået lavet en ny hjemmeside – og vi har fået nye brochurer, som er på fire sprog: Alsisk, engelsk, dansk og tysk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen var med til at markere 15 års-dagen for museet og også at det er 25 år siden museumskomiteen blev lavet af medlemmer af seniorkomiteen.

“Det, at I har fået ny hjemmeside, viser, at I følger med tiden. Og det gør jeg også selv, så i stedet for at have min tale på en masse papir, så har jeg den på telefonen”, sagde Erik Lauritzen.

“Nu har I været 15 år i den her bygning – og havde A. P. Hansen været her, så ville han uden tvivl have sagt, at det var en helt fantastisk idé, at han gav Jer lov til at bruge den”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmesteren fik rundet af med at fortælle, at Ringridermuseet har en vigtig historie at fortælle:

“Den handler om kultur, fællesskab og fest”.

Ringriderfestens formand, Jes Andersen, tog også ordet og takkede gruppen, som holder museet kørende:

“I passer på en historie, som er 133 år gammel og det er også Jer, som sørger for, at vi kan se historiske ringridninger ved slottet”, sagde formanden.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk