Rinkenæshus-forpagter skaber utryghed

28. maj 2013 Uncategorized

Fortiden har indhentet Hans Peter Jørgensen, der er forpagter af Rinkenæshus. Det skriver Nordschleswiger tirsdag.

Forpagteren er i 2011 dømt for at have sex med en mindreårig, der arbejdede som prostitueret for ham, hvilket står skrevet på mandens straffeattest.

Hans Peter Jørgensen har siddet på anklagebænken i sexsag.

– Jeg burde have undersøgt tingene nærmere, siger Mads Friis til avisen. Han ejer Rinkenæshus og Benniksgaard. Men som landet lå på det tidspunkt, så han ingen grund til at gøre det. Forpagtningsaftalen er ikke underskrevet, men Hans Peter Jørgensen mener, at en mundtlig aftale er bindende.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg er blevet orienteret om, at Hans Peter Jørgensen agter at blive i Rinkenæshus, fordi han vil vise folk, at han ikke kan drømme om at overfalde mindreårige, siger Sven Jensen til Sønderborg Nyt. Sven Jensen arbejdede på at stifte Rinkenæshus’ Venner, så der kunne bakkes op omkring Hans Peter Jørgensen. Men efter at have læst en række artikler om netop Hans Peter Jørgensen, så er initiativet skrinlagt.

Der er mennesker, der mener, at dømte, der har afsonet deres straf, skal have en chance og det gør Sven Jensen bestemt også.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men så skulle han have lagt kortene på bordet fra starten af, siger Sven Jensen, der er byrådskandidat for Slesvigsk Parti. Bekymringen er, at Rinkenæshus ligger tæt på ungdomsskolen og at have en mand, der er dømt for sexoverfald på en mindreårig boende tæt på, er ikke trygt.

Hans Peter Jørgen erkender overfor Nordschleswiger, han er dømt for overfald på og sex med en 14-årig, men nævner også, at hun lignede en på 20 år. Åbenbart er det mindre alvorligt at overfalde 20-årige end 14-årige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...