Rotary deler penge ud under distriktskonferencen

28. september 2019 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag har Rotary distriktskonference på Hotel Sønderborg Strand, hvor der dagen igennem holdes en lang række møder i forskellige grupper.

Mange lokale sponsorer har i år støttet Sønderborg Syd Rotary Klub, så det er blevet muligt for klubben at støtte ekstraordinært mange gode formål. På konferencen blev der uddelt tre donationer på hver 10.000 kr. til humanitære og kulturelle formål, både lokalt og internationalt.

Aksel Jepsen fra Rotary overrakte penge til Diabetesforeningens Børngruppearbejde i Syddanmark og også til ShelterBox, der hjælper de mennesker, der rammes af naturkatastrofer rundt om i verden. Det var Mogens Jensen, der tog imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Naturkatastrofer har gjort, at 85 millioner mennesker lige nu er hjemløse”, sagde Aksel Jepsen.

Der er en gruppe mennesker i Sønderborg, som synes, der skal laves en skulptur af tidligere musemsinspektør Inge Adriansen, som – om nogen – har beriget området med gennem sit store arbejde.

“Det vil vi i Rotary gerne støtte med 10.000 kroner”, sagde Aksel Jepsen.

Modtageren var A. P. Hansen, der bad om ordet.

Følg gerne det eksempel

Når der skal laves en skulptur af Inge Andriansen, så skal der mange penge til og A. P. Hansen afslører, at prisen er 600.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med Rotarys donation, så er jeg oppe på 310.000 kroner – og jeg håber jeres donation bliver vanedannende, så flere virksomheder og organisationer også vil være med”.

Hæder til medlemmer

Senere lørdag blev tre personer for deres indsats for Rotary.

Hædringen er sket ved at tildele de tre modtagere en Paul Harris Fellowship recognition (PHF), som er en særlig anerkendelse Rotary bruger over hele verden. Den er opkaldt efter grundlæggeren af Rotary, Paul Harris. Anerkendelsen kan gives til Rotary medlemmer der har gjort en særlig indsats i Rotary. Den kan også gives til personer der ikke er medlem af Rotary, men som har gjort en særlig indsats for at støtte Rotary og Rotarys ideer og virke.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre modtagere er: A.P. Hansen (PHF med Safir), Mogens Jensen (PHF med Safir) og Leif Dige (PHF)

Klima-tale

Den tidligere leder på Handelsskolen i Sønderborg, Jens Schultz, var opfordret til at holde et mindre indlæg.

“Og jeg vil tale lidt om forandring, fordi jeg prøver at følge med i klima-diskussionerne. Kunsten er at tænke sig selv ind i det hele”, sagde han.

“Min kone og jeg tog med tog til Sydfrankrig, hvor vi skulle holde ferie. Det gik glimrende, selvom det tog fire gange så lang tid, som det tager med fly – og det kostede også det dobbelte”, sagde Jens Schultz og tilføjer, at vi nok allesammen skal til at bidrage til klimaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg forstår godt Greta Thunberg, når hun med tårer i øjnene siger til politikere, at de ikke gør noget. Hun synes, at politikere bare snakker”.

Til gengæld forstår jeg ikke, at mange – også politikere – er så meget imod unge Greta Thunberg.

“Jeg forstår slet ikke, at politikere kritiserer, at Greta Thunberg får hjælp til tale-skrivningen fra sine forældre. Politikere skriver heller ikke selv deres taler. De har spindoktorer”, siger Jens Schultz.

Fra ingenting til det dobbelte

Artiklen fortsætter under annoncen

Leif Maibom havde også fornøjelsen at tale til rotarianerne ud fra overskriften: Fra ingenting til det dobbelte.

“Jeg har tidligere været ude og holde et lille foredrag og det var hos et af de lokale brandværn. Efter foredraget skulle jeg have en check. Men lederen af brandstationen holdt fast i den ene ende, mens han spurgte, om jeg ikke ville bidrage til deres fond”, sagde Leif Maibom.

Brandmanden tog – uden at vente på svar – checken igen.

“Jeg spurgte, hvad fonden ville bruge pengene til og han fortalte, at fonden skulle sikre, der kom en bedre foredragsholder næste gang”, sagde Leif Maibom, som derefter fortalte om sin vej ind på revyscenen.

“Jeg er født i Faaborg og som I ser, så er jeg aldrig vokset op. Når nogen spørger, hvad jeg ville være, hvis ikke jeg var fynbo, så svarer jeg: ‘Flov’…”, sagde Maibom.

Leif Maiboms rejse i revy begyndte i 1978.

“Jeg havde sendt en tekst til Holstebro Revyen. Den blev brugt og jeg fik penge”, sagde Leif Maibom, som på den opdagede, der var noget, der måske ville blive sjovt.

I 1982 lavede Leif Maibom – sammen med en flok lærere, en landmand og en kok – Sønderborgs første revy.

“I 1984 tog jeg orlov fra tjenestemandsstillingen på Lysabild Skole og ville leve af at lave revy. Det betød en tilværelse uden sikkerhedsnet og man kunne ikke leve af kun at lave revy om sommeren”, sagde Leif Maibom. Sideløbende havde han gang i tekster til andre revyer.

I 1991 stod Leif Maibom ved roret i den 10. udgave af Sønderborg Sommer Revy, hvor der blev solgt hele 10.000 billetter.

“Og det var lige her i salen på Hotel Sønderborg Strand”, sagde Leif Maibom.