Se udstillingen eat & becʘ̃me i Augustiana

10. juli 2020 Kultur

Hvordan ser kunst lavet af bl.a. skimmelsvampe, supperester, sukker og fritureolie ud? Få svaret på Silas Inoues udstilling eat & becʘ̃me, der fra den 17. juli kan opleves i Det Hvide Palæ,  Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Augustenborg.

Silas Inoue arbejder helt overordnet med forestillinger om ’naturen’ over for ’mennesket’. For ham er disse to begreber uadskillelige. Silas Inoues udstilling eat & becʘ̃me handler om det afhængighedsforhold, der hersker mellem os mennesker, og de næringsmidler, som naturen forsyner os med.

Artiklen fortsætter under annoncen

En fysisk nødvendighed, som mennesket har kultiveret, og som i dag er blevet til en symbolsk talemåde: du bliver, hvad du spiser, skriver Augustina i en pressemeddelelse.

I sit arbejde med tegning, skulptur og installation kombinerer Inoue sine analyser og observationer af verden med intuitive og fabulerende udtryk. På udstillingen eat & becʘ̃me viser Silas Inoue skulpturelle værkserier med titlerne Future Friture, SymbioSoup og Infrastructure, hvor fødevarer benyttes til at skabe nye udtryksformer, for eksempel fortæres yoghurt af skimmelsvampe i et af hans værker, i et andet nedsænkes en goplelignende sukkerfigur i fritureolie.

Silas Inoue skaber kunst ud af materialer, som vi er vant til at betragte som fødevarer, siger kunstkonsulent i Sønderborg Kommune, Hanne Lundgren Nielsen. Det betyder, at hans værker ofte er i en proces, hvor det organiske materiale forandrer kunstværkets udtryk undervejs.  I udstillingens hovedværk ’SymbioSoup’ indgår supperester, der forsvarligt forsegles i en stor vitrine, således at man kan følge materialets nedbrydningsproces i hele udstillingsperioden.

Silas Inous viser også en række store tegninger, som gennem en mere umiddelbar og intuitiv arbejdsmetode fabulerer over fortæring og tilbliven, de to begreber, som også har givet navn til udstillingen.

Foto: Jpnas Søgaard – Værk af Silas Inous

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk