SF og Socialdemokraterne vil gi’ buskort til studerende

Arkivfoto
Arkivfoto
9. november 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

SF og Socialdemokraterne er enige om at de gratis buskort til studerende i Sønderborg kommune skal genindføres. Hvis vi får tilstrækkelig indflydelse i det kommende byråd vil vi fra studieår 2014-15 genindføre de gratis uddannelseskort som det tidligere flertal i byrådet fjernede i forbindelse med budget 2011.

DSU –Danmarks  Socialdemokratiske Ungdom- Sønderborg har buskortene som deres mærkesag og Jesper Smaling der er DSU´s kandidat på Socialdemokraternes liste til byrådsvalget, har længe kæmpet for at få de studerendes sag på dagsordenen. Det er altså en DSU mærkesag som dermed får opbakning fra SF og socialdemokraterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Også for SFU har det været vigtigt, med genindførelsen af det gratis buskort til studerende, siger Jørgen Jørgensen SF, og tilføjer:

– Det er et forsøg på at skabe mere ligestilling mellem unge, uanset hvor i kommunen de bor. Det skal ikke være sådan, at det er en alvorlig økonomisk belastning for unge i yderområderne at tage en ungdomsuddannelse. Eller at det i værste fald måske helt afskærer et ungt menneske fra, at tage en ungdomsuddannelse, fordi familien ikke har råd til det dyre buskort. At det så også er med til at binde kommune bedre sammen, og i bedste fald forhindre affolkning af unge i yderområderne er en positiv sidegevinst ”, siger Jørgen Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...