SF og Socialdemokraterne vil gi’ buskort til studerende

9. november 2013 Uncategorized

Pressemeddelelse:

SF og Socialdemokraterne er enige om at de gratis buskort til studerende i Sønderborg kommune skal genindføres. Hvis vi får tilstrækkelig indflydelse i det kommende byråd vil vi fra studieår 2014-15 genindføre de gratis uddannelseskort som det tidligere flertal i byrådet fjernede i forbindelse med budget 2011.

Røde partier vil gi' buskort til de studerende.

Røde partier vil gi’ buskort til de studerende.

Artiklen fortsætter under annoncen

DSU –Danmarks  Socialdemokratiske Ungdom- Sønderborg har buskortene som deres mærkesag og Jesper Smaling der er DSU´s kandidat på Socialdemokraternes liste til byrådsvalget, har længe kæmpet for at få de studerendes sag på dagsordenen. Det er altså en DSU mærkesag som dermed får opbakning fra SF og socialdemokraterne.

– Også for SFU har det været vigtigt, med genindførelsen af det gratis buskort til studerende, siger Jørgen Jørgensen SF, og tilføjer:

– Det er et forsøg på at skabe mere ligestilling mellem unge, uanset hvor i kommunen de bor. Det skal ikke være sådan, at det er en alvorlig økonomisk belastning for unge i yderområderne at tage en ungdomsuddannelse. Eller at det i værste fald måske helt afskærer et ungt menneske fra, at tage en ungdomsuddannelse, fordi familien ikke har råd til det dyre buskort. At det så også er med til at binde kommune bedre sammen, og i bedste fald forhindre affolkning af unge i yderområderne er en positiv sidegevinst ”, siger Jørgen Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...