SF og Socialdemokraterne vil gi’ buskort til studerende

9. november 2013 Uncategorized

Pressemeddelelse:

SF og Socialdemokraterne er enige om at de gratis buskort til studerende i Sønderborg kommune skal genindføres. Hvis vi får tilstrækkelig indflydelse i det kommende byråd vil vi fra studieår 2014-15 genindføre de gratis uddannelseskort som det tidligere flertal i byrådet fjernede i forbindelse med budget 2011.

Røde partier vil gi' buskort til de studerende.

Røde partier vil gi’ buskort til de studerende.

Artiklen fortsætter under annoncen

DSU –Danmarks  Socialdemokratiske Ungdom- Sønderborg har buskortene som deres mærkesag og Jesper Smaling der er DSU´s kandidat på Socialdemokraternes liste til byrådsvalget, har længe kæmpet for at få de studerendes sag på dagsordenen. Det er altså en DSU mærkesag som dermed får opbakning fra SF og socialdemokraterne.

– Også for SFU har det været vigtigt, med genindførelsen af det gratis buskort til studerende, siger Jørgen Jørgensen SF, og tilføjer:

– Det er et forsøg på at skabe mere ligestilling mellem unge, uanset hvor i kommunen de bor. Det skal ikke være sådan, at det er en alvorlig økonomisk belastning for unge i yderområderne at tage en ungdomsuddannelse. Eller at det i værste fald måske helt afskærer et ungt menneske fra, at tage en ungdomsuddannelse, fordi familien ikke har råd til det dyre buskort. At det så også er med til at binde kommune bedre sammen, og i bedste fald forhindre affolkning af unge i yderområderne er en positiv sidegevinst ”, siger Jørgen Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Millioner af fondskroner til forskning på SDU

7. maj 2021 Erhverv

Hvert forår giver Danmarks Frie Forskningsfond støtte til nogle af de mest lovende og originale ideer på tværs af alle videnskabelige grene, når programmerne ”DFF-Forskningsprojekt1 og DFF-Forskningsprojekt2” bliver uddelt. Bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond, Maja Horst siger i en pressemeddelelse: ”Niveauet har været enormt højt i år. Det er fantastisk at blive bekræftet i den […]

Læs mere...