Skattelettelser på vej til boligejerne i Sønderborg

18. maj 2020 Politik

Der er store skattelettelser i vente for boligejerne i Sønderborg Kommune efter at et flertal på Christiansborg i sidste uge indgik en aftale, der letter ejendomsværdiskatten allerede i 2021.

Ifølge beregninger fra Skatteministeriet bliver den gennemsnitlige skattelettelse for boligejere i Sønderborg Kommune på 29 procent, når det nye boligskattesystem er indfaset i 2024.

Udover en lettelse af boligskatten er der også penge på vej tilbage til boligejerne i Sønderborg. Det skyldes, at danske boligejere har betalt for meget i skat fra 2011 og frem til i dag på grund af for høje ejendomsvurderinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

I gennemsnitlig er tilbagebetaling af skat for nuværende boligejere i Sønderborg Kommune på 22.500 kroner. Det viser beregningerne fra ministeriet.

Det er regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, Konservative og Liberal Alliance, der står bag boligskatteforliget.

Aftalen kommer efter regeringens eftersyn af skattevæsenets it-problemer i efteråret viste, at det var nødvendigt at udskyde de nye boligskatteregler med tre år fra 2021 til 2024.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Erhverv, Sønderborg

Kommunen rokerer i ledelsen

30. maj 2023 Erhverv

Carina Scheelke stopper den 10. juni som HR-chef i Sønderborg Kommune. Det er et ønske om at flytte tættere på børn og børnebørn, der gør, at Carina Scheelke rykker til Silkeborgområdet, hvor hun har fået job som afdelingsleder i Silkeborg Ungdomsskole. Derfor konstitueres Leder af Sundhedscenteret Christina Bakke som ny chef for HR i de […]

Læs mere...