Skovmose: Trods muligheder for penge fra fonde lander regningen hos sommerhusejere

29. oktober 2017 Politik

Ib Madsen, Tjørnemose, skriver:

Min undren kender ingen grænser  – hvorfor vil Frode Sørensen og Sønderborg Kommune ikke finde en løsning på Skovmosesagen?

Ikke engang, når det er gratis!

Den 28. juli 2017 skrev jeg til kommunen,  at der er gode muligheder for at ansøge forskellige steder om økonomisk støtte til afvandingssagen i Skovmose.  Jeg havde endda vedhæftet en liste med fonde, hvor der kunne søges  midler til vor klimatilpasningsprojekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Især to EU-støttemuligheder LIFE+ og Det Europæiske Vandpartnerskab – EIP er oplagte muligheder, men en række andre fonde kunne også have interesse.  Nogle kommuner her i landet kan finde løsninger på afvandingsprojekter via fondsmidler.

Uddybende og med positiv tilgang fremlagde jeg muligheder og tilbød at gøre hele arbejdet. Desværre kan jeg som privatperson ikke selv ansøge alene på deres vegne, så kommunen skal godkende ansøgningerne til sidst.

Et hurtigt svar fra  Frode Sørensen var, at han havde videresendt mit forslag til embedsmændende og de ville se på det. Det gjorde mig forhåbningsfuld, at problemerne i Skovmose hurtigt blev løst.

Da jeg den 27.9 2017  ikke  havde hørt noget og tillod jeg mig at spørge Frode Sørensen,  hvor langt de var kommet med at se på mulighederne.

Svaret var nedslående:

Citat: “Afvandingsarbejder i Skovmose, der er en del af Lysabild- Skovby Landvindingslags projekt skal betales af sommerhusejerne.”

Frode Sørensen,  hvor er viljen til løsninger?

Er det blevet din kæphest,  at du vil bestemme?

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk