Skriv køernes forårsdans i kalenderen

6. marts 2015 Broager

Søndag den 19. april klokken 10 til 14 åbner familien Lehmann endnu engang dørene op for Økodag, hvor deres 100 sortbrogede køer springer og danser ud i det fri. De glæder sig derfor til at byde alle interesserede velkommen til køernes forårsfest.2012_OEKODAG_NY-madshelms015

Artiklen fortsætter under annoncen

Gården på Stensigmose 4 er en slægtsgård i ordets fremmeste betydning. Gården har været i familiens eje siden 1819, og den bebos nu af syvende generation, hvorfor der ligger stolte landmandstraditioner til grund for den daglige drift af bestanden og de 140 hektar jord, som hører til gården.

I dag bor Frode og Gitte Lehmann på gården. Børnene Rasmus, Tina og Jesper er fløjet fra reden for at uddanne sig, men de kommer alle gerne hjem for at hjælpe til. Udover familien Lehmann og køerne hører der også 35 kalve, 70 kvier samt en flok høns, bier og katte til gården.

Artiklen fortsætter under annoncen

Økologi er en hjertesageva-og-jens-christian-kjer-vojens-ulla-wettergren

Det er en hjertesag for både Gitte og Frode, at gården er en økologisk bedrift. I 1994 tog parret sammen det endelige skridt og blev økologiske efter, at de økologiske tanker havde rumsteret hos dem gennem længere tid. Op gennem firserne så de begge ulemperne ved den måde, som landbruget blev drevet på, og løsningerne, som omgivelserne pegede på, var altid i form af endnu et kemisk tilsætningsstof. Det har Frode og Gitte gjort op med i dag, og det er de glade for. Frode fortæller, at det bedste ved at være økologisk landmand er, at man er i pagt med alle aspekter af naturen. Familien er med til at bevare og værne om naturen og miljøet, og så har dyrene det også meget bedre.

Smag på økologien i det friNy-Lundgaard-Simon-Soendergaard-2

Frode Lehmann leverer dagligt sin mælk til Naturmælk, som til Økodag stiller an på alle sine gårde med lækre, økologiske smagsprøver på mejeriets produkter. Gæster er også velkomne til at medbringe egen madkurv og nyde frokosten i det fri.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...