Skyttebrødrene pudser formen til Kongeskydningen

26. maj 2015 Sønderborg

Borgerforeningens skytter brugte deres tirsdag aften på skydebanen på Kær, hvor de fik trænet skydefærdighederne en smule.

Thorkild Callesen tv. sørger for at få pengene hjem for dagens skyderi.

Thorkild Callesen tv. sørger for at få pengene hjem for dagens skyderi.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er den første af tre forskydninger frem til Kongeskydningen den 13. juni”, siger Thorkild Callesen til SønderborgNyt. Han sad ved pengekassen og tog mod kontanter fra de medlemmer, der ville ind og trykke på aftrækkeren.

“Der er selvfølgelig konkurrence i at blive dagens bedste skytte og det er der også de næste to gange. Desuden er der en ære i at blive den bedste skytte samlet på de tre forskydninger”, siger Thorkild Callesen.

Forskelsbehandling

“Under forskydningen skyder herrerne et skud på hver af de tre baner. Altså med tre geværer i det hele. Damerne skyder tre skud med samme gevær”, siger Thorkild Callesen. Fair eller ikke fair tænkes der ikke på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Damerne deltager ikke i Kongeskydningen”, siger han. Og selvom det er flot at vinde en forskydning eller blive den samlede vinder af dem, så er det altså Kongetitlen, der er mest prestige ved.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...