Skyttefrokosten krydret med taler

9. juni 2018 Kultur

Lørdag middag bød Borgerforeningens formand Skyttelaugets skyttebrødre velkommen til den årlige skyttefrokost.

”Jeg er sikker på, vi kommer til at hygge os – indtil damerne kommer”, sagde formanden.

Mens herrerne hyggede i Skyttehuset, så spiste damer frokost i byen – og senere på eftermiddagen skulle de koble sig sammen med herrerne i foreningens hus på Kær.

Årets æresgæst var oberstløjtnant Claus Klaris og det var i rollen som chef for Hjemmeværnet i Sønderjylland, han var inviteret. Borgmester Erik Lauritzen var også budt til bords og det samme var kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Godt vi har Skyttebrødrene

”Det er godt vi har Borgerforeningen og skyttebrødrene. I gør rigtigt meget godt for Sønderborg og tit er i ude og yde et stykke arbejde for Sønderborg Handel og andre”, sagde Claus Klaris i starten på sin tale.

Skyttekonge, kronprins og prins fik deres medaljer under frokosten.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og i dag har i gjort midtbyen festlig med jeres flotte optog”.

Herefter slår han ind på sit job, hvor han er chef for de sønderjyske hjemmeværnssoldater.

”De er frivillige og tror nogen, man som chef sidder ved computeren og sender mails, så tager de fejl. Det handler om at være synlig og skal jeg ud til nogle soldater, der er på øvelse en varm dag, så trækker jeg også i kampuniform”, sagde Claus Klaris.

”Jeg er meget synlig som chef. Jeg har ikke et skilt, hvor der står ’Jeg er chef’ på min dør. Så risikere, at en eller skriver, at min kone vil have sit skilt igen”, siger han. For ham er det at være nærværende vigtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og så er det et drømmejob, hvor jeg er chef døgnet rundt i alle ugens syv dage”.

Den kedelige tale

”Gæstetalere skal være sjove – og jeg skal så holde den kedelige tale. Og lige nu er jeg i gang med min tale til Herrefrokosten og den skal være sjov. Flere vittigheder er sorteret fra og dem kan jeg så bruge her”, sagde borgmester Erik Lauritzen.

”Jeg synes lige, jeg vil fortælle, vi har haft et kommunalvalg siden sidst. Og antallet af partier i byrådet er fem. Hele 14 byrådsmedlemmer er nye og der er kommet flere kvinder. Det er godt, der kom flere kvinder ind”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I bund og grund går det godt i Sønderborg. Meget af det, der er sat i gang, er begyndt at virke. Blandt andet vores erhvervsindsats og havnen er begyndt at tage form. Om få år vil den blive et attraktivt område”, sagde Erik Lauritzen.

”For et års tid siden tvivlede jeg på, at resortet på Nordals nogensinde ville blive til noget. Men det viser sig, der er mennesker, som har lyst til at investere i projektet, så nu er jeg optimist”.

Fælles om kulturen

Der er ingen sønderjyder, der er det mindste i tvivl om, at den sønderjyske historie er meget speciel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt inviterede skyttebrødrene på besøg i Flensborg.

”1864 blev kendt for hele landet dengang vi markerede 150-året for Slaget ved Dybbøl”, siger Stephan Kleinschmdt i sin tale. Og der er mere på vej.

”Nemlig at vi år fejrer 100 –året for slutningen på 1. Verdenskrig og i 2020 markeres 100-året for genforeningen”, sagde Stephan Kleinschmidt.

”Det er den fælles historie, der giver fællesskab på tværs af grænsen – og jeg vil gerne invitere jer på besøg på Rådhuset i Flensborg og fortælle, hvad vi derfra gør for den fælles historie og den kultur, som følger med”, sagde Stephan Kleinschmidt, som er politikere Sønderborgs rådhus og ansat på Flensborgs rådhus.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...