Slesvigsk Parti vil gøre ghetto-områderne bæredygtige

15. december 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderborg er igen repræsenteret på regeringens årlige ghettoliste. Men går det efter Slesvigsk Parti, skal konkrete indsatser i området omkring Søstjernevej og Nørager fjerne ghetto-stemplet.

“En placering på ghettolisten giver adgang til støttemidler, men ulemperne overstiger langt fordelene ved at være på listen. Det er vores ambition at de udsatte boligområder med en ny lokal udviklingsstrategi og konkrete indsatser kommer et skridt væk fra ghettolisten og i tæt samspil med boligområdernes beboere udvikles de til en bæredygtig bydel”, siger byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse..

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Slesvigsk Partis vurdering, at det primært er et lavt uddannelsesniveau, der skubber boligområdet ind på ghettolisten.

“Konkrete tiltag skal sikre, at den negative sociale arv brydes og beboerne kommer ind på samfundets hovedvej med uddannelse og arbejde. Det er ikke alene meget godt for det enkelte menneske, men giver også et kæmpe plus for boligområdet og kommunen. Og det er afgørende for vores investerings- og vækstpolitik”, siger Slesvigsk Partis Dieter Jessen, der også er medlem i Socialudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti vil styrke den boligsociale helhedsplan ”Sundhed og trivsel i boligområderne” ved at samle et udvalg, hvor boligforeninger, jobcentret og ikke mindst uddannelseskonsulenter er repræsenteret.

“I dag er placeringen af det politiske ansvar uklart. Det skal vi rette op på. Med et særligt udvalg med reference til økonomiudvalget kan vi løfte blikket og se Søstjernevej og Nørager i sammenhæng med resten af byen og sikre, at fysisk byudvikling kombineres med sociale, uddannelses- og beskæftigelsesmæssige indsatser. Her er partierne bredt repræsenteret og konkrete indsatser kan sættes i gang”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...