Slesvigsk Parti vil gøre ghetto-områderne bæredygtige

15. december 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderborg er igen repræsenteret på regeringens årlige ghettoliste. Men går det efter Slesvigsk Parti, skal konkrete indsatser i området omkring Søstjernevej og Nørager fjerne ghetto-stemplet.

“En placering på ghettolisten giver adgang til støttemidler, men ulemperne overstiger langt fordelene ved at være på listen. Det er vores ambition at de udsatte boligområder med en ny lokal udviklingsstrategi og konkrete indsatser kommer et skridt væk fra ghettolisten og i tæt samspil med boligområdernes beboere udvikles de til en bæredygtig bydel”, siger byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse..

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Slesvigsk Partis vurdering, at det primært er et lavt uddannelsesniveau, der skubber boligområdet ind på ghettolisten.

“Konkrete tiltag skal sikre, at den negative sociale arv brydes og beboerne kommer ind på samfundets hovedvej med uddannelse og arbejde. Det er ikke alene meget godt for det enkelte menneske, men giver også et kæmpe plus for boligområdet og kommunen. Og det er afgørende for vores investerings- og vækstpolitik”, siger Slesvigsk Partis Dieter Jessen, der også er medlem i Socialudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti vil styrke den boligsociale helhedsplan ”Sundhed og trivsel i boligområderne” ved at samle et udvalg, hvor boligforeninger, jobcentret og ikke mindst uddannelseskonsulenter er repræsenteret.

“I dag er placeringen af det politiske ansvar uklart. Det skal vi rette op på. Med et særligt udvalg med reference til økonomiudvalget kan vi løfte blikket og se Søstjernevej og Nørager i sammenhæng med resten af byen og sikre, at fysisk byudvikling kombineres med sociale, uddannelses- og beskæftigelsesmæssige indsatser. Her er partierne bredt repræsenteret og konkrete indsatser kan sættes i gang”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...