SLTV skal sende penge retur til Kulturstyrelsen

28. juli 2015 Sønderborg

Kulturstyrelsen har haft Sønderborg Lokal TV under lup og det betyder, at tv-stationen  skal sende en del af tilskudskronerne retur.sltv

“Radio- og tv-nævnet har ført tilsyn med programvirksomheden på Sønderborg Lokal TV, som har programtilladelse til ikkekommercielt lokal-tv i region Syd i MUX 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilsynet har vist, at Sønderborg Lokal TV har sendt programmer produceret af Aabenraa Lokal TV (ALTV), som ikke har en programtilladelse i MUX 1″, skriver Kulturstyrelsen i sin afgørelse.

Iøvrigt har Allan Breckling og Sønderborg Produktionshøjskole også produceret udsendelser, der er sendt på SLTV.

Konsekvensen af samarbejdet med Aabenraa Lokal TV er ifølge Kulturstyrelsen, at reglerne indskærpes, og stationens tilskud bortfalder delvist.

Stationen vil modtage et tilbagebetalingskrav for det for meget udbetalte tilskud.

I afgørelsen står der intet om, at Sønderborg Lokal TV har modtaget omkring 200.000 kroner fra Sønderborg Kommune, der til gengæld har fået lov til at bestemme indholdet i en eller flere udsendelser. Som ikke-kommerciel tv-station kan det være sådan, at der ikke må tjenes penge.

“Jeg ved ikke, om det er lovligt, at den tidligere bestyrelse har lavet den aftale med kommunen”, siger Jimmy Christensen til SønderborgNYT. Han er ny formand for tv-stationen.

Han vil ikke udtale sig om Kulturstyrelsens afgørelse, fordi han ikke har læst afgørelsen, der er sendt til kasseren.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk