Socialdemokratiet vil uddanne SOSU-ere på Nordals

27. oktober 2021 Politik

Regeringen har fremlagt udspillet ‘Tættere på II’ hvor man har udpeget mulige placeringer for nye ungdomsuddannelser i de mindre byer. Nordborg er ét af de udpegede områder.

Det giver os muligheden for at placere en ungdomsuddannelse i Nordborg.

Det skal vi forstå at udnytte – i Socialdemokratiet ser vi det ikke som en mulighed at etablere nye gymnasier eller en helt ny erhvervsskole på Nordals, antallet af unge i kommunen er faldende og vi hører i forvejen om gymnasier i Sønderborg by med dalende elevtal. Vi skal sikre at det gode uddannelsesmiljø i Sønderborg by bevares.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men vi ser en helt klar mulighed i at udvide vores udbud af ungdomsuddannelser samlet i vores kommune, skriver borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Jeg har sammen med forvaltningen igennem nogen tid været i en god dialog med UC-syd om muligheden for at placere en filial af sundhedsuddannelserne i Sønderborg kommune. UC-syd oplever efter flytningen af sygeplejeskolen, at færre unge fra Sønderborg søger ind på uddannelserne, hvilket i høj grad tilskrives afstanden fra Als til Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med regeringens udspil ser vi i Socialdemokratiet en mulighed i, at en filial af SOSU-uddannelsen placeres i Nordborg.

Ikke nok med at SOSU-uddannelsen kan tiltrække elever fra hele vores område til Nordals, så giver det også nye og spændende samarbejdsmuligheder ud til den lokale plejesektor og til vores lokale skoler. Det vil samtidig styrke vores mulighed for at rekruttere de medarbejdere som vi i så høj grad har brug for til vores ældrepleje.

Også i samspillet med FGU og deres sundhed-og trivselslinje, ville en filial af SOSU-skolen være en gevinst, med mulighed for at flere unge kommer videre i lokal uddannelse og job.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har i forvejen gode erfaringer fra de seneste år, hvor en midlertidig filial af PAU-uddannelsen har været placeret i Havnbjerg hvor vi har uddannet et større antal pædagogiske assistenter.

Vi ser på samme måde perspektiver i, at man i samarbejde med EUC-Syd Sønderborg, etablerer en filial på Nordals, med fokus på Turisme, et erhverv som med det nye Ferieresort bliver endnu mere relevant for vores område at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft til.

Vi skal forstå at udnytte den mulighed regeringen har givet os- ikke til at udvande de ungdomsuddannelser vi allerede har ved at sprede dem ud, men udvide vores lokale vifte af tilbud til de unge og styrke vores lokale arbejdsmarked.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil stille forslag i byrådet om at søge samarbejde med SOSU-skolen, så vi kan præsentere et samlet oplæg til godkendelse hos undervisningsministeren.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Flere end ti lægehuse tilbyder Corona-vaccinationer

7. december 2021 COVID-19

Fra i morgen, onsdag, kan alle borgere i Region Syddanmark blive vaccineret hos egen praktiserende læge. Det fremgår af Region Syddanmarks hjemmeside, hvor man også kan se, hvilke lægehuse der tilbyder vaccineren i klinikken. Tidsbestilling til vaccination sker gennem lægen og altså ikke på vacciner.dk, som hvis man skal vaccineres i et vaccinationscenter. Man vælger selv, […]

Læs mere...