Socialtilsyn Syds rapport på Kvinde- og Krisecentret op i Socialudvalget

4. december 2015 Sønderborg

På det næste møde i Socialudvalget vil politikerne se den seneste rapport, der er lavet fra Socialtilsyn Syd om indsatsen på Sønderborg Kvinde- og Krisecenter. Rapporten er sendt i februar og indenfor den nærmeste fremtid venter Sønderborg Kvinde- og Krisecenter endnu en rapport fra et tilsyn i september måned.

I februar-rapporten, som Socialudvalget skal læse,, står der:

“Socialtilsyn Syd vurderer, at Sønderborg Kvinde- og Krisecenter er ledelsesmæssigt og organisatorisk veldrevet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Socialtilsyn Syd vurderer at leder af tilbuddet har en faglig kvalificeret ledelsesprofil, samt at bestyrelsen på tilbuddet er kompetent og aktiv”.

Ruth Malle sætter pris på at Socialtilsyn Syd kommer på besøg.

Ruth Malle sætter pris på at Socialtilsyn Syd kommer på besøg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan skriver Socialtilsyn Syd i deres rapport efter et besøg på Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, hvor en lille gruppe fastansatte og en rigtig stor flok frivillige yder en virkelig flot indsats.

I tilsynsrapporten får Sønderborg Kvinde- og Krisecenter karakteren 4,9 og det er blot 0,1 under det maksimale 5-tal.

Det er hverken første eller sidste gang, Sønderborg Kvinde- og Krisecenter bliver tjekket af myndighederne og centerleder Ruth Malle sætter pris på, at stedet bliver kigget efter i sømmene:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et tilsyn er jo det, vi spiller boldene op imod. Så får vi klar besked og ved, om vi gør tingene på den rigtige måde. Nemlig så vi gavner voldsramte kvinder og børn”, har Ruth Malle sagt ved flere lejligheder.

De frivilliges indsats er en meget væsentlig del af de voldsramtes indtryk af centret – og det fremgår af tilsynsrapporten, at de frivillige virkelig er klædt på til deres opgaver og de er aldrig i tvivl om, hvad de skal gøre og lige så vigtigt: Hvad de ikke skal.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk