Søndag deler Folkebevægelsen mod affald i naturen gratis trailernet ud

7. juni 2021 Sønderborg

De tre genbrugspladser i Vesterlund, Glansager og Skodsbøl får på søndag besøg af Folkebevægelsen mod affald i naturen i tidsrummet 10 – 12 og det skyldes, at foreningen vil udlevere trailernet til 100 heldige bilister med trailer.

Vi har alle set hvad der sker når trailere taber affald på vej til affalds- og containerpladser. Det skyldes, at affaldet ikke er spændt fast. Det vil vi gerne gøre noget ved, skriver Folkebevægelsen i en pressemeddelelse.

Et trailernet koster typisk lige under 100 kroner, så det er ikke særligt dyrt at sikre sit affald i anhængeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi må ikke sælge net på containerpladserne, så dem forærer vi væk; men vil man donere 50 kroner til Folkebevægelsen vil vi være dybt taknemmelige”, siger bestyrelsesmedlem Jan Prokopek Jensen.

Målet er, at den lille happening sætter fokus på, at det er vigtigt at spænde sit affald på plads, ikke alene på grund af det affald, der tabes, men også af trafiksikkerhedsmæssige grunde.

Folkebevægelsen mod affald i naturen, er en lokal forening af frivillige. Foreningens formål er at påvirke borgerne til ikke at smide affald i naturen. Foreningen er i løbet af i år vokset til at have 600 frivillige, der samler affald i naturen rundt omkring i kommunen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...