Sønderborg: Folketingspolitikere hentede inspiration til integration

15. september 2015 Politik

PH0A9429Tirsdag besøgte toppolitikere fra Folketingets integrationsudvalg Sønderborg – og ideen med turen var at samle inspiration til, hvordan man får flygtninge hurtigst muligt i job.

Radikale Lotte Roed siger, at der åbenlyst er problemer, som regeringen skal fat på. Foto: Ole Kæhler

Radikale Lotte Roed siger, at der åbenlyst er problemer, som regeringen skal fat på. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jørgen Mads Clausen fra Danfoss har tidligere sagt, det var vigtigt, man fik klarhed over hver enkelt flygtnings kompetencer og placerede dem i en egn, hvor de kompetencer er efterspurgt”, siger Lotte Roed fra Radikale. Hun fortæller, at flere har sagt det samme før Jørgen Mads Clausen.

“Men han har arbejdspladserne, så han ord har stor vægt. Han viser, der er et problem”, siger Lotte Roed til SønderborgNYT.

Efter besøget i Alsion tog flere af Christiansborgpolitikerne en fodtur til Telebilling – og det var med direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen, Inge Olsen som guide. Undervejs fortalte hun om Sønderborgs udfordringer med tiltrækning af højtuddannede og demografien, der betyder flere ældre og færre unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mere smidighed

Johanne Schmidt fra Enhedslisten har noteret sig, at Telebilling i Sønderborg har ansat én højtuddannet.

“Når man så tænker på, hvor mange, der har været gennem Asylcenter Sønderborg, så er det tydeligt, der er noget galt”, siger hun. Hun mener, at hvis virksomheder vil ansætte flygtninge, så skal det være praktisk enkelt for dem at gøre det.

Johanne Schmidt er sikker på, at den nye "uintegrationsydelse" eller "Isolationsydelse", kommer til at skade integrationen. Foto: Ole Kæhler

Johanne Schmidt er sikker på, at den nye “uintegrationsydelse” eller “Isolationsydelse”, kommer til at skade integrationen. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

“For eksempel skulle det ikke gøres til et problem, hvis en flygtning, der er placeret i Randers at blive hjulpet til den by, hvor der er et job til ham eller hende”, siger Johanne Schmidt til SønderborgNYT.

Isolationsydelse

Johanne Schmidt fortæller, at den allervigtigste faktor for god integration er det, som kaldes civilsamfundet. Politikere kan sætte rammer, men flygtninge og danskere skal selv fylde dem ud.

“Og så skader det jo betydeligt, at regeringen har sat integrationsydelsen ned. Nu er det en “uintegrationsydelse” eller “isolationsydelse”. Flygtninge bliver fattige og marginaliserede”, siger hun. Fattigdom tager modet fra mennesker, så de giver op. Og så er der ikke overskud til jobjagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere ansatte fra Sønderborg Kommune er spændte på, hvad Christiansborg-politikerne får ud af deres besøg på

Martin Henriksen fra DF synes, han hørte meget brugbart under besøget i Alsion.

Martin Henriksen fra DF synes, han hørte meget brugbart under besøget i Alsion. Foto: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

blandt andet Alsion og Telebilling.

Og det er nu en gang sådan, at i politik  ta’r ting tid.

billede

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...