Sønderborg Kommune er ikke en af de kommuner der har ikke hyret konsulenter til at finde besparelser

29. januar 2020 Politik

Sønderborg Kommune er ikke en del af den tredjedel af landets kommuner som igennem de seneste år har indledt samarbejde med eksterne konsulenter om at finde besparelser på indsatser og tilbud til handicappede borgere.

Det viser Altingets gennemgang af området, hvor det er lykkedes at få svar fra 97 af 98 kommuner. Samlet set har de eksterne konsulenter gennemgået over 1.300 sager i en tredjedel af landets kommuner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med enkelte undtagelser er samarbejdet baseret på kontrakter, der sikrer konsulenterne højere betaling, jo større besparelser de er med til at sikre kommunerne.

“Det virker som en meget aggressiv metode over for nogle meget sårbare og udsatte borgere. Det springende punkt er selvfølgelig lovligheden af metoden, som jeg har bedt Ankestyrelsen om at se på. Men historien bliver ikke mindre bekymrende af den utryghed, det skaber derude, når I nu kan vise, at omfanget er blevet større”, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag til Altinget..

Lige inden jul bad Astrid Krag Ankestyrelsen om at påbegynde en undersøgelse af 26 kommuners brug af konsulenter til at finde besparelser på social- og handicapområdet.

Den undersøgelse, regner ministeren nu med, bliver udvidet til at omfatte alle de 31 kommuner, der har hyret eksterne konsulenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk