Sønderborg skal have en ny socialpolitik

11. maj 2016 Politik

Fremtidens tendenser og værdier skal i fokus, når indsatser for at sikre “det gode liv” skal defineres for borgere med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. En proces, der sættes i gang 1. juni, skal udpege retning og mål for politikken.

Èn politik i stedet for tre, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det bliver resultatet af en proces, som socialudvalget netop har besluttet at sætte i gang for det specialiserede socialområde – dvs. området for fysisk og psykisk handicappede samt socialt udsatte. De tre områder har hidtil haft hver sin politik. Når de kan indarbejdes i samme politik med de samme mål, så handler det iflg. det oplæg, der danner baggrund for udvalgets beslutning, bl.a. om at mulighederne for det gode liv er et fælles pejlemærke for alle politikker i kommunen, ligesom udviklingen af gode beskæftigelses- og botilbud også er noget, som vil være fælles for alle tre grupper.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Nu går arbejdet i gang, og vi glæder os til dialog og god inddragelse for at finde frem til en rød tråd i god socialpolitik og god udviklingsstrategi. Derfor inviterer vi borgere, pårørende, relevante interesseorganisationer og medarbejdere til kick off den 1. juni. Vi er opmærksomme på, at målgruppen er forskellige handicapgrupper, hvilket vi må tage højde for, men jeg håber og tror på, at vi finder frem til en række gode og vigtige temaer, der skal arbejdes videre med – det kan være nærhed, ensomhed, frivillighed, unge og beskæftigelse, men også meget andet”, siger formand for socialudvalget, Niels Ole Bennedsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...