Sønderborg Sportsdykker Klub skal fejre 50 årsdag

22. november 2016 Sønderborg
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderborg Sportsdykker Klub fejrer sine første 50 år med et åbent hus arrangement fredag den 9 december kl. 14-16.

Sønderborg Sportsdykker Klub, SSK, blev stiftet i december 1966 og kan således fejre 50 års jubilæum her i 2016.

Fælles for de ca. 120 medlemmer er deres passion for vand, – og ikke mindst det der foregår og findes, under havoverfladen.

Medlemmerne har selvfølgelig hver deres opfattelse af, hvorfor det er så fedt at dykke, – men uanset om det er vrag, foto, udstyr eller arkæologi – har omdrejningspunktet altid været det fælles klubhus, hvor de ugentlige klubaftener både går med dykkerture og masser af dykker- og røverhistorier.

Flittige frivillige

Klubben er baseret på frivillig arbejdskraft, og alle aktiviteter arrangeres og afholdes af medlemmerne på frivillig basis.

I alle årene har en af de faste aktiviteter været at uddanne nye dykkere, og der afholdes dykkerkursus hver vinter for nye medlemmer, samt videreuddannelse og opkvalificeringskurser for medlemmer med andre certifikater.
Klubben har også i dag en meget aktiv junior afdeling hvor børn kan uddannes som snorkeldykkere, skriver SSK i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klubben har helt fra starten været er medlem af Dansk Sportsdykker Forbund, som fyldte 50 år i 2015, og er åben for alle sportsdykkere – uanset uddannelse SSI, CMAS, PADI eller andet.

Klubhuset er smukt beliggende ved Verdens Ende ud til Alssund i Sønderborg. Det er bekvemt indrettet med undervisningslokale, køkken, omklædning- og badefaciliteter, der er delt op til både damer og herrer, skyllerum, – samt et hyggeligt klublokale.

Klubben råder desuden over et kompressoranlæg til flaskepåfyldning af almindelig luft og nitrox, og har to dykkerbåde, – fastbåden ’Havgassen II’ og en stor RIB-gummibåd på trailer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klubben har gennem årene altid haft en del faste aktiviteter, som man kan deltage i. Hver tirsdag aften fra kl. 19 er der klubaften med rige muligheder for at slutte sig til andre, der dukker op for at dykke.

Masser af vrag

Omkring Als ligger der flere end 30 vrag og en af hovedinteresserne i klubben er naturligt nok vragdykning. I blandt klubbens medlemmer er dog stort set alle afskygninger af dykning repræsenteret. Derfor kan man let finde nogen med samme interesse som en selv. Det kan være inden for vrag-dykning, arkæologi, undervandsfiskeri eller måske fotografering af fisk og fauna.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klubben arrangerer jævnligt dykkerture til fjernere egne, og vi har både haft ture til de norske fjorde, Tyskland, Rødehavet og Malta

Der bliver også lavet ture rundt om i Danmark, hvor der ofte er mulighed for at tage hele familien med til lidt grill og hygge om aftenen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...