Sønderborg var med til netværksmøde i Kina

20. november 2016 Politik

Sønderborg er den første danske by, der er optaget i UNESCOs globale netværk for Sustainable Learning Cities. Netværkets over 100 medlemsbyer var i denne uge samlet for første gang i byen Hangzhou i Kina.

Et af de centrale spørgsmål netværket beskæftiger sig med er, hvordan man sikrer sine borgere et godt liv, der samtidig ikke udhuler fremtidige generationers muligheder. Netværkets svar er bæredygtighed i samarbejde mellem virksomheder, de offentlige forvaltninger, uddannelsesinstitutionerne og borgerne, og så handler det om livslang læring i alle aspekter i livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Tankegangen i UNESCO-netværket passer som hånd i handske til de projekter og tanker, vi arbejder med i Sønderborg. Medlemskabet er stadig ret nyt for os, og vi skal kun lige til at gå i gang med at udforske potentialet, som i den grad er til at få øje på. Som UNESCO Sustainable Learning City har vi en unik mulighed for at forbinde og dermed styrke vores allerede eksisterende tiltag som bl.a. tællerProjectZero, Vidensby Sønderborg, Grøn Generationog vores arbejde med det aktive medborgerskab”, siger borgmester  Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medlemskabet åbner op for vidensdeling med de øvrige medlemsbyer og giver desuden mulighed for en endnu stærkere sammenkædning af kommunens indsatser indenfor bæredygtighed, medborgerskab og uddannelse. En sådan sammenkædning har et reelt potentiale for at kunne skabe vækst i området.

Selvom Sønderborg Kommune med sine 76.000 indbyggere er lille i forhold til mange af de andre medlemsbyer, har kommunen stadig noget at byde ind med. Én af de ting som Sønderborg præsenterede for de øvrige medlemsbyer på det internationale møde i Kina, var sønderborgområdets målsætning om CO2-neutralitet i 2029 samt arbejdet med at udvikle og skabe gode læringsmiljøer for børn og unge. Denne sikring af kvalitet i uddannelserne er et fokusområde for Learning Cities-medlemmerne, og er samtidig et af FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...