Sønderborg vil være endnu mere erhvervsvenlig

18. januar 2021 Politik

Hvert år mødes Dansk Industri og Sønderborg Kommune om det lokale erhvervsklima. I år var mødet en smule anderledes, fordi begge lokale bestyrelser fra DI og DI Dansk Byggeri for første gang deltog sammen efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri.

På dagsordenen var blandt andet resultatet af DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima i landets kommuner, hvor Sønderborg Kommune er gået tre pladser frem. Også DI Dansk Byggeris undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed var på dagsordenen, og her er Sønderborg Kommune gået fire pladser frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og selvom kommunen er tilfreds med fremgangen, så er ambitionen næste år, at fortsætte den reelle forbedring af erhvervsservicen i Sønderborg Kommune. Derfor har Sønderborg Kommune lavet en konkret handleplan for 2021, der skal sikre, at man når i mål:

”Vi har en rigtig god dialog med Dansk Industri, og på årets møde fik vi talt om mange vigtige emner heriblandt det lokale erhvervsklima. Vi er stolte over fremgangen, og vi er meget opmærksomme på, at vi bliver bedre år for år. Derfor har vi lavet en konkret handleplan for 2021, der skal hjælpe os i mål med ambitionen om at blive blandt Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er hele tiden i tæt dialog med vores lokale virksomheder, og de er generelt tilfredse med Sønderborg Kommunes erhvervsvenlighed. Det var også tilbagemeldingerne i efteråret, hvor vi afsluttede en større dialogrunde med virksomhederne. Men der var også forslag og ideer til forbedringer, og det tager vi med ind i arbejdet i år, så kommunen fortsætter og forbedrer servicen over for erhvervslivet. Det vil vi gerne kunne aflæse i et bedre erhvervsklima i 2021, siger erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også formand for DI Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen er glad for Sønderborg Kommunes høje ambitioner:

”Jeg vil gerne kvittere for den tætte dialog med Sønderborg Kommune og dens ambitioner om, at blive en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Vi kan tydeligt mærke, at kommunen har rykket sig på særligt byggesagsbehandlingen og udbudspolitikken. Det er enormt positivt, at se en kommune prioritere erhvervsvenligheden så højt, som man gør i Sønderborg”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...