Sønderborgforeninger får penge fra I.P. Nielsen Fonden

20. juni 2014 Frivillige

 

Bestyrelsen for I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid havde 62 ansøgninger, der skulle gennemgås, da fristen for at søge i år var udløbet. 11 af dem er imødekommet, og modtagerne kan glæde sig til en uddeling med kongelig deltagelse mandag den 4. august.

Prinsesse Benedikte er med til at dele legater ud. Foto: Kongehuset

Prinsesse Benedikte er med til at dele legater ud. Foto: Kongehuset

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er i år syvende gang, der uddeles legater fra fonden. Og bestyrelsen vil den 4. august på Brundlund Slot i Aabenraa fordele 195.496 kroner.

Blandt modtagerne er Sønderborgs Sportsdykker Klub, Vollerupgård, Det Lille Teater i Gråsten, KFUm-spejderne i Rinkenæs, ProjectZero i Sønderborg og Broager Bueskytter.

Fonden er oprettet i forbindelse med salget af I.P. Nielsen Hjemmet i Sønderhav – huset, som nu rummer restaurant Bind. Fonden har siden oprettelsen i 2007 haft HKH Prinsesse Benedikte som protektor, og hun har hvert eneste år siden glædet fondsbestyrelsen og legatmodtagerne ved selv at være til stede og overrække legaterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er en virkelig enestående gestus, som vi sætter stor pris på, og vi glæder os over, at prinsessen er med igen i år, hvor det foregår i Aabenraa. I fundatsen for fonden hedder det, at vi støtter projekter i landsdelen, der styrker børn og unges sønderjyske identitet, og derfor vil vi gerne placere vore uddelinger forskellige steder i landsdelen, fortæller fondsbestyrelsens formand, Anna Margrethe Ikast.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Gråsten

To natteture for Brand og Redning

18. maj 2021 112

Natten til tirsdag måtte brandvæsnet ud på to ture – og den første var til Imerco i Gråsten, hvor der var gang i brandalarmen ved midnatstid. “Vi var indenfor og kigge os omkring, men der var intet galt”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Klokken 00:24 kom der gang i den automatiske […]

Læs mere...