SønderborgNYT advarer mod fupmail

25. april 2016 112

SønderborgNYT har mandag modtaget nedenstående tekst i – ikke en – men to mails fra kabira.andersen@gmail.com og redaktionen er næppe det eneste sted, den er sendt til. Målet er naturligvis at afsenderen får tilsendt 15.000 kroner, men det sker så ikke.  Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/12/lenovo-yoga-3-pro-300×185.jpg” alt=”computer” width=”300″ height=”185″ />

Personen kalder sig Karen Andersen og det lyder jo ret dansk – og man kan i teksten konstatere, at vedkommende ikke har været tilstede i ret mange dansktimer i sin skoletid.

Teksten

“Jeg håber, at dette når dig i tide, Jeg tog en tur til Cypern og havde min taske stjålet med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig. Ambassaden er indforstået og villig til at hjælpe ved at lade mig flyve uden mit pas, men jeg mangler at betale for en billet samt bosætte hotelregninger. Derfor kontaktede jeg min bank angående et nyt kreditkort som uden det er jeg desværre forhindret i at få adgang til midler. Men vil går 4 arbejdsdage inden jeg får adgang til midler på min konto fra Cypern. Jeg har derfor brug for dig til at låne mig 15,000 kr til at sortere mig ud af denne knibe, og beløbet bliver betalt tilbage så snart jeg vender tilbage. Western Union overførsel er den hurtigste måde at modtage de penge. Jeg afventer dit svar”.

Mvh.

 

Karen Andersen

Kulturpilot

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk