Natur- og Miljøklagenævnet ophæver vindmølleplan

4. juli 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Natur- og Miljøklagenævnet har ophævet Sønderborg Kommunes temaplan for vindmøller. En temaplan, som byrådet vedtog i 2012 som et tillæg til kommuneplanen.vind

– Vi havde selvfølgelig håbet på, at nævnet havde givet kommunen medhold, men når det er sagt, så kommer afgørelsen reelt ikke til at få den store indflydelse på Sønderborgs ambition om at inddrage vindenergi i vores målsætning om at blive CO2-neutrale i 2029, siger viceborgmester Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

I foråret 2013 vedtog byrådet i Sønderborg Kommune, at man, inden man går videre med opsætning af nye vindmøller i kommunen, ville afvente Sundhedsstyrelsens undersøgelse om, hvorvidt støj fra vindmøller kan have sundhedsskadelige konsekvenser. Det forventes først, at styrelsens undersøgelse ligger klar om to til tre år.

– Så længe styrelsen er i gang med sin undersøgelse vil der ikke blive opsat vindmøller i kommunen. Nu vil vi sætte os ned og nærstudere Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse, og ud fra den beslutte, hvad vi gør fremadrettet.vindmølle

Artiklen fortsætter under annoncen

Natur- og Miljøklagenævnet understreger i afgørelsen, at der alene er tale om en vurdering af de retlige spørgsmål i forbindelse med temaplanen. Nævnet tager derimod ikke stilling til selve temaplanens indhold, herunder vindmøllernes placeringer i Sønderborg Kommune.

Der er opstillet 23 vindmøller med en samlet installeret effekt på 14,6 megawatt i Sønderborg Kommune. Møllerne producerede i 2013 ca. 33 millioner kilowatt-timer. Det svarer til el-forbruget i godt 8000 husstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49