SønderjyskEs cheftræner ser frem mod bedre tider

1. januar 2023 Sport
SønderjyskE var kun fire mål fra at slå Aalborg og stjernen Mikkel Hansen. Foto: Ole Kæhler
SønderjyskE var kun fire mål fra at slå Aalborg og stjernen Mikkel Hansen. Foto: Ole Kæhler

Når et nyt år begynder, er det en god anledning til at se tilbage på det, der er sket og samtidig gøre sig overvejelser over fremtiden og det gør SønderjyskEs cheftræner Rasmus Vandbæk også.

“Når jeg ser tilbage på den første del af sæsonen er omskiftelig nok det ord der dækker allerbedst. Det har været omskiftelig på ledelsesplan, i spillertruppen på grund af skader og ikke mindst i forbindelse med vores præstationer på banen. Vi har igennem den første del haft store op og ned ture, med kampe hvor vi har spillet fuldstændig fantastisk til kampe hvor vores niveau har været uacceptabelt”, siger Rasmus Vandbæk i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De store udsving tilskriver jeg til dels, at vi har været ramt af blandt andet trænerskiftet og at vi ikke har haft den fornødne tryghed og dermed tillid til hinanden. Vi bliver ikke dårligere håndboldspillere fra den ene dag til den anden, så den mentale del har været en stor udfordring for os. Der er lige nu nogle store mentale sår, der skal heles og det arbejder vi hårdt på at få løst. Ud over det har vi været hårdt ramt af skader, som har været medvirkende til, at vi ikke har fået den flow i træning og kampene som ønsket og mit nytårsønske er, at vi nu kan nulstille på den front og forhåbentlig have en fuldtallig trup til den resterende del af sæsonen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ser fremad

“Når vi kigger frem, så ligger en stor del af vores fokus på at få stabilitet i spillet. Vi jagter altid en præstation, som i kampen mod GOG, hvor alt gik op i en højere enhed, men er også klar over, at det kan vi ikke forvente hver gang. I stedet vil jeg fremhæve hjemmekampen mod Skjern, hvor vi ramte et niveau på et højt plan i samtlige 60 minutter. Vores mål er at komme tæt på topniveauet gennem en hel kamp, for så er vi rigtig gode og en trussel for alle hold i ligaen. Vi ved også godt, at der kommer udfald i løbet af en kamp, men vi skal have minimeret de perioder og i stedet finde tryghed i vores base”, siger cheftræneren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Stabilitet er nøgleordet og den skal vi finde i vores spil via en stærk defensiv, hvor vi har store individuelle og kollektive kompetencer. Det er og skal være vores base. Samtidig vil vi gerne have gang i vores sprudlende offensive spil, hvor vi også har spillere, der kan gøre en forskel. Det skal naturligvis forgå kontrolleret, så vi får udbytte af vores anstrengelser. Vi skal blive skarpere på hinanden – både mentalt såvel som taktisk – så vi finder trygheden i vores aftaler når kampene skal afgøres. Det er altafgørende at vi lykkes med den del”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rasmus Vandbæk håber, at alle har brugt juleferien til at få tanket op i samværet med familien og vennerne så man er helt klar når vi starter op igen. Ganske som skoleelever har spillerne hver især fået lektier for i ferien med ting, der skal arbejdes med. Ferien er også en god tid til at reflektere over tingene og måske få nulstillet i forhold til nogle af de ting, man har slæbt med sig efter en mindre god periode.

“Vi glæder os meget til at vende tilbage til træningen, hvor der skal bruges tid og kræfter på håndboldbanen og til at snakke tingene igennem, så vi kan fremstå som en stærk gruppe, når vi igen går i gang med sæsonen efter VM-pausen”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...