Sønderborg med i kampagnen: Kun med kondom

13. september 2013 Uncategorized

Selv om stadig færre unge smittes med klamydia, er kondomet stadig vigtigt. For du kan ikke se, om din partner er smittet. Sønderborg Kommune deltager i de næste to uger i den landsdækkende Kun Med Kondom kampagne.

– Flere end hver fjerde ung på 25 år har haft en sexsygdom – kun med kondom er I alene i sengen. Sådan lyder budskabet de næste to uger til unge i Sønderborg Kommune, når kommunen deltager i Sundhedsstyrelsens årlige Kun Med Kondom-kampagne.

– Meget tyder på, at vi har fået knækket klamydiakurven. Færre unge bliver smittet med klamydia, og især fyrene tager ansvar og har kondom med, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.kondom2

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men der er stadig alt for mange smittede. Vi kan også se, at der er dobbelt så mange piger som drenge, der synes, at det er så svært at foreslå kondombrug, at de lader være med at sige noget. Det tyder på, at der er behov for at aftabuisere kondombrug og slå fast, at kondom er en almindelig del af et ungdomsliv, uanset om man er en ung kvinde eller mand, fortsætter han.

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at antallet af klamydiasmittede falder for tredje år i træk. Samtidig har Sundhedsstyrelsen spurgt 1.114 unge mellem 18 og 25 år om deres brug af kondomer og viden om sexsygdomme. I undersøgelsen siger 16 procent af drengene, at det er svært at foreslå brug af kondom, og at de derfor sjældent får det gjort. Hele 31 procent af pigerne siger, at det er svært.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smittet uden symptomer

Så selv om klamydia-antallet falder, er det stadig vigtigt at få kondomet rullet på, lyder det fra Sex & Samfund, der koordinerer kampagnens lokale indsatser.

Sundhedsstyrelsens kampagne Kun Med Kondom kører fra den 9. til den 22. september og retter sig mod unge i alderen 16-25 år.

 

Find kampagnen på: www.facebook.com/kunmedkondom

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Sport, Sønderborg

Kom i Humlehøj-hallerne og se Sønderborg Futsal spille mod Aalborg

1. oktober 2022 Sport

Søndag eftermiddag klokken 16:30 møder Sønderborg Futsal Aalborg og det sker i Humlehøj-hallerne. “Jeg håber, at der kommer rigtigt mange og ser kampen. Det er nemlig vigtigt, vi også  får god opbakning i starten af sæsonen”, siger målmand Dennis Skipper. Sønderborg Futsals spillere satser benhårdt på igen at komme til at spille om medaljer. “Hvis […]

Læs mere...