Sønderborg med i kampagnen: Kun med kondom

13. september 2013 Uncategorized

Selv om stadig færre unge smittes med klamydia, er kondomet stadig vigtigt. For du kan ikke se, om din partner er smittet. Sønderborg Kommune deltager i de næste to uger i den landsdækkende Kun Med Kondom kampagne.

– Flere end hver fjerde ung på 25 år har haft en sexsygdom – kun med kondom er I alene i sengen. Sådan lyder budskabet de næste to uger til unge i Sønderborg Kommune, når kommunen deltager i Sundhedsstyrelsens årlige Kun Med Kondom-kampagne.

– Meget tyder på, at vi har fået knækket klamydiakurven. Færre unge bliver smittet med klamydia, og især fyrene tager ansvar og har kondom med, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.kondom2

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men der er stadig alt for mange smittede. Vi kan også se, at der er dobbelt så mange piger som drenge, der synes, at det er så svært at foreslå kondombrug, at de lader være med at sige noget. Det tyder på, at der er behov for at aftabuisere kondombrug og slå fast, at kondom er en almindelig del af et ungdomsliv, uanset om man er en ung kvinde eller mand, fortsætter han.

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at antallet af klamydiasmittede falder for tredje år i træk. Samtidig har Sundhedsstyrelsen spurgt 1.114 unge mellem 18 og 25 år om deres brug af kondomer og viden om sexsygdomme. I undersøgelsen siger 16 procent af drengene, at det er svært at foreslå brug af kondom, og at de derfor sjældent får det gjort. Hele 31 procent af pigerne siger, at det er svært.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smittet uden symptomer

Så selv om klamydia-antallet falder, er det stadig vigtigt at få kondomet rullet på, lyder det fra Sex & Samfund, der koordinerer kampagnens lokale indsatser.

Sundhedsstyrelsens kampagne Kun Med Kondom kører fra den 9. til den 22. september og retter sig mod unge i alderen 16-25 år.

 

Find kampagnen på: www.facebook.com/kunmedkondom

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...