Sønderborg: Årligt beder 700 kvinder om hjælp mod vold

13. november 2013 Uncategorized

Tæt på Sønderborg Sygehus ligger Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, der hjælper kvinder og børn, der udsættes for eller trues af fysisk eller psykisk vold. På Sønderborg Nyts vælgermøde tirsdag kom det frem, hvor mange kvinder der søger hjælp.

” src=”http://sonderborgnyt.dk/wp-content/uploads/2013/11/images3.jpg” width=”220″ height=”146″ /> Værelse til voldsramte, der søger hjælp.

– Om året er der 700 lokale kvinder, der henvender sig, siger husets leder, Ruth Malle. Et antal der rystede adskillige byrådskandidater og en enkelt spurgte Ruth Malle, hvilken hjælp Kvinde- og Krisecentret har brug for fra politikere.

– Som det ser ud nu, så har vi brug for fire ansatte mere, siger Ruth Malle. Kvinde- og Krisecentret har fire på lønningslisten og en meget stor del af arbejdet laves af de mange frivillige, som har deres gang i huset. Hun tilføjer, at de mange henvendelser viser, at kvinder har fået øjnene op for, de kan komme væk fra volden.

Efter stalking blev erklæret ulovligt fylder det også rigtigt meget i det arbejde, der laves af ansatte og frivillige.

Tidligere Ligestillingsminister Lykke Friis kalder Sønderborg Kvinde- og Krisecenter for landets mest moderne krisecenter.

– Et moderne krisecenter er et sted, hvor den nyeste viden altid er i spil, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk