Sønderborg: Årligt beder 700 kvinder om hjælp mod vold

13. november 2013 Uncategorized

Tæt på Sønderborg Sygehus ligger Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, der hjælper kvinder og børn, der udsættes for eller trues af fysisk eller psykisk vold. På Sønderborg Nyts vælgermøde tirsdag kom det frem, hvor mange kvinder der søger hjælp.

Værelse til voldsramte, der søger hjælp.

Værelse til voldsramte, der søger hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Om året er der 700 lokale kvinder, der henvender sig, siger husets leder, Ruth Malle. Et antal der rystede adskillige byrådskandidater og en enkelt spurgte Ruth Malle, hvilken hjælp Kvinde- og Krisecentret har brug for fra politikere.

– Som det ser ud nu, så har vi brug for fire ansatte mere, siger Ruth Malle. Kvinde- og Krisecentret har fire på lønningslisten og en meget stor del af arbejdet laves af de mange frivillige, som har deres gang i huset. Hun tilføjer, at de mange henvendelser viser, at kvinder har fået øjnene op for, de kan komme væk fra volden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter stalking blev erklæret ulovligt fylder det også rigtigt meget i det arbejde, der laves af ansatte og frivillige.

Tidligere Ligestillingsminister Lykke Friis kalder Sønderborg Kvinde- og Krisecenter for landets mest moderne krisecenter.

– Et moderne krisecenter er et sted, hvor den nyeste viden altid er i spil, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...