Sønderborg er vært for de unge Europa-Parlament

2. oktober 2018 Politik

Fra i dag, tirsdag, er Sønderborg værtsby for et talentakademi, hvor 75 unge fra 11 lande i Nordeuropa kommer med deres bud på, hvordan Europa skal udvikle sig i fremtiden og frem mod Europa-Parlamentsvalget næste år.

I de unges Europa-Parlament vil emner som fred og sikkerhed, energi, bæredygtighed, udvikling af landdistrikter, smart cities, det digitale samfund, regioner, nationer i Europa og unges indflydelse på de politiske processer være på dagsordenen. De vil lave resolutioner, sætte kreative dagsordener, deltage i ekskursioner og være i dialog med en vigtig region i Danmark, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet er at lære demokratiske spilleregler, diskutere aktuelle politiske spørgsmål, skabe nye netværk socialt og fagligt ved samarbejde med unge gymnasieelever fra nabolande og andre steder – og blive dygtige til engelsk som konferencesprog.

Highlights fra ugens program:

Onsdag 9.00-10.00: Åbningsceremoni på Sønderborg Slot

Torsdag 9.00-16.00: Arbejde i komiteer på Alssundgymnasiet

Torsdag 19.00-21.00: Kulturaften i MultiKulturhuset

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag 14.00-17.00: Historiecenter Dybbøl

Lørdag 9.30-17.30: Ungdomsparlament på Alsion/SDU

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Følg SønderborgNYT på Instagram

10. august 2022 Erhverv

Efter et længere tilløb, og mange opfordringer fra vores læsere, er SønderborgNYT nu på Instagram. Du kan følge SønderborgNYT på Instagram via #sdbnyt eller finde vores Instagram profil her: https://www.instagram.com/sonderborgnyt/ Hilsen Redaktionen  

Læs mere...