Sønderborg er vært for de unge Europa-Parlament

2. oktober 2018 Politik

Fra i dag, tirsdag, er Sønderborg værtsby for et talentakademi, hvor 75 unge fra 11 lande i Nordeuropa kommer med deres bud på, hvordan Europa skal udvikle sig i fremtiden og frem mod Europa-Parlamentsvalget næste år.

I de unges Europa-Parlament vil emner som fred og sikkerhed, energi, bæredygtighed, udvikling af landdistrikter, smart cities, det digitale samfund, regioner, nationer i Europa og unges indflydelse på de politiske processer være på dagsordenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De vil lave resolutioner, sætte kreative dagsordener, deltage i ekskursioner og være i dialog med en vigtig region i Danmark, skriver Sønderborg Kommune.

Målet er at lære demokratiske spilleregler, diskutere aktuelle politiske spørgsmål, skabe nye netværk socialt og fagligt ved samarbejde med unge gymnasieelever fra nabolande og andre steder – og blive dygtige til engelsk som konferencesprog.

Highlights fra ugens program:

Onsdag 9.00-10.00: Åbningsceremoni på Sønderborg Slot

Torsdag 9.00-16.00: Arbejde i komiteer på Alssundgymnasiet

Torsdag 19.00-21.00: Kulturaften i MultiKulturhuset

Fredag 14.00-17.00: Historiecenter Dybbøl

Lørdag 9.30-17.30: Ungdomsparlament på Alsion/SDU

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sydals

Kæmpe solcelleanlæg på vej til Sydals

14. april 2021 Erhverv

Clean Energy Advisors ApS ønsker at bygge en 37 hektar stor solcellepark mellem Tandslet og Lysabild på Sydals. Når solcellerne er installeret, vil 62 procent af ProjectZeros målsætning for solcellekapacitet i Roadmap 2025 være nået. Parken på Sydals bliver med en kapacitet på 39 MW – installeret effekt – kommunens største, idet Glansager/Vollerup er på […]

Læs mere...