Sønderborg er vært for de unge Europa-Parlament

2. oktober 2018 Politik

Fra i dag, tirsdag, er Sønderborg værtsby for et talentakademi, hvor 75 unge fra 11 lande i Nordeuropa kommer med deres bud på, hvordan Europa skal udvikle sig i fremtiden og frem mod Europa-Parlamentsvalget næste år.

I de unges Europa-Parlament vil emner som fred og sikkerhed, energi, bæredygtighed, udvikling af landdistrikter, smart cities, det digitale samfund, regioner, nationer i Europa og unges indflydelse på de politiske processer være på dagsordenen. De vil lave resolutioner, sætte kreative dagsordener, deltage i ekskursioner og være i dialog med en vigtig region i Danmark, skriver Sønderborg Kommune.

Målet er at lære demokratiske spilleregler, diskutere aktuelle politiske spørgsmål, skabe nye netværk socialt og fagligt ved samarbejde med unge gymnasieelever fra nabolande og andre steder – og blive dygtige til engelsk som konferencesprog.

Highlights fra ugens program:

Onsdag 9.00-10.00: Åbningsceremoni på Sønderborg Slot

Torsdag 9.00-16.00: Arbejde i komiteer på Alssundgymnasiet

Torsdag 19.00-21.00: Kulturaften i MultiKulturhuset

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag 14.00-17.00: Historiecenter Dybbøl

Lørdag 9.30-17.30: Ungdomsparlament på Alsion/SDU

 

 

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...
>