Sønderborg musikprisuddeling blev en stor festlighed

21. september 2013 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag aften åbnede Sønderborghus endnu engang op for årets musikprisuddeling i Sønderborg. I år var hele arrangementet byggede op omkring Sebastians Univers.

 

Arrangementet startede ud med at Sønderjysk pigekors’ englestemmer fyldte Sønderborghus’ teatersal, akkompagneret af Christina Ana på klaver samt dirigeret af Mette Rasmussen. Kort efter blev Art Ensemble Syd hæftet på koret, imens Mette Marckmann, (Skuespiller med rødder i Sønderborg) inviterede os velkommen til Cirkus fantastika, med Nanna Wind, Annemette Fahrendorf og Andrea Bruuns fantastiske stemmer som kor.

Artiklen fortsætter under annoncen

                                                                                                                        

Efter vi skridt for skridt blev ført ind i Sebastians univers, kom Sebastian endelig selv på scenen, som med sin karakteristiske vokal bragte os helt tæt. Under koncerten var både Nanne og Anne Mette Fahrendorf oppe at synge sammen med Sebastian.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Inden afslutningen af første halvdel af arrangementet blev de nominerede til Sønderborg musikpris præsenteret. De var som følgende:

 

Jes Johansen:

For sit kæmpe engagement i Kultursyd og Sønderborg, uden ham kom der ingen store kunstnere til Sønderborg kommune

Thomas Buttenschøn: For sin speciel stemme, charme, selvtillid og lækre hår, derudover kan han tale sønderjysk og bor i Broager.

Sønderborg Gospel Choir: For deres ildsjæle og fantastiske arrangementer.

Tim Hansen: For at være den eneste alsiske vise sanger, samt for at fortolker alsiske viser med humor.

Herman Hansen: For sit arbejde som organisk ved Christians kirken i 42 år.

Promusica: For at være musikkernes eget ensemble, samt for at mangfoldiggøre tilbuddene inden for den klassiske genre i Sønderborg.

Hans Poulsen: For hans arbejde som dirigent for Nordborg mandskor.

Anker Hansen: For sit entusiastiske arbejde som dirigent for Augustenborg koret, og i bestyrelsen for grænsekor.

Det var derfor ikke ikke svært for publikum at forstå Stephan Kleinschmidt, da han udtrykte, hvor stolt han var over at være kulturrådsformand for så kulturfyldt en kommune som Sønderborg kommune.

Anden halvleg

Anden halvdel af arrangementet startede ud med Nanna Wind, der sang Hodja fra Pjort sammen med Art Ensemble Syd, med bland andet Niels Præstholm, som også havde stået i for at arrangere musikken til aftenens arrangement. Fortsat kom Sebastian på scenen med Mette Marckmann og fik sunget lidt protest sange. Inden overrækkelsen af priserne, kom Sønderjysk pigekor igen ind i salen, og sang ”I Danmark er jeg født”

Til uddelingen af priserne kom formand for Sønderborg musikråd og Sønderborg musikskole, Jan Østergaard, op på scenen sammen med Stephan Kleinschmidt og borgmester Aase Nygaard.

 

Sønderborg musikpris, som var stemt om af Sønderborgs borgere gik til Sønderborg Gospel Choir, og Musikråddets pris til Define Electronic Musikfestival, for deres fantastiske arbejde mellem aldersforskelle og landegrænser.

 

Aftenen var præget af stor respekt for det kulturelle miljø i Sønderborg, og en glæde over at kunne for lov til at hylde denne.

Se Bo Bach Jensens billeder: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.440339086086444.1073741896.271358109651210&type=1

18. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Med samarbejde og partnerskaber bliver vi 77.000 sønderborgere i 2030

18. juni 2024 Erhverv

Der var fuldt hus i Sergenten, da GOTO Sønderborg mandag holdt en konference om, hvordan Sønderborg Kommune skal nå målet om 77.000 sønderborgere i 2030. Et ambitiøst mål, og derfor fik de deltagende virksomheder, uddannelsessteder og byrådspolitikere en grundig gennemgang af, hvordan befolkningsudviklingen skal vendes i årene frem. At nå 77.000 sønderborgere er ambitiøst, og […]

Læs mere...