Sønderborg-projekt for overvægtige børn vises i tv

22. maj 2013 Uncategorized

TV Syd viser torsdag i sin udsendelse kl. 19.30 optagelser fra Sønderborg Kommune. Det handler om projektet Børn og overvægt, hvor en af de medvirkende familier deltager i udsendelsen og fortæller om oplevelserne med at deltage i projektet. Desuden medvirker sundhedsudvalgets formand, Jesper Rosanes, og en af de kommunale medarbejdere, som har guidet familien i dens bestræbelser på at leve sundere.

Jesper Rosanes fortæller i udsendelsen bl.a., at sundhedsudvalget har afsat penge til et nyt projekt, Sammenhængende indsats for småbørn med overvægt eller risiko for overvægt (0 år til skolestart)Årsagen er, at 18 pct. af børnene i kommunen er overvægtige ved skolestart.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunes indsats på området udmærker sig bl.a. ved, at flere af kommunens medarbejdere samarbejder på tværs om at opspore familierne, og at sundhedsplejen tilbyder undervisning til pædagoger i dagplejen og børnehaverne. De gode erfaringer fra projektet Børn og overvægt fortsætter i et samarbejde med Sundhedscentret, hvor der løbende tilbydes kurser for forældre med overvægtige børn eller børn, der er i risiko for at blive overvægtige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...