Sønderjyder førende i brug af cykelhjelm

21. juni 2013 Uncategorized

Cykelhjelmstællingen for 2012 er netop færdiggjort og for 5. År i træk bruger flere danskere cykelhjelm. Siden 2004 er danskerne blevet merkant bedre til at huske cykelhjelmen og i 2012 brugte hele 28% af alle danske cykelister i byerne cykelhjelm.

Sammenlignet med sidste års analyse, så har sønderjyderne overhalet københavnerne, som de danskere der flittigst brugte cykelhjelmen. Kigger man i stedet på kønnene, så er pigerne stadig klogere end drenge, dog med den mindst mulige margin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cykelhjelm kan redde dig fra alvorlige skader.

Siden det i 2004 har alle nordiske lande analyseret og målt brugen af cykelhjelme. Set hen over perioden 2004 til 2012, er Danmark gået fra at være dårligst til at huske cykelhjelmen til næstbedst – kun overgået af Norge.

 

Hver femte skade er på hals eller i hoved

Den oftest forekommende ulykke er højresvingsulykker og lige over 20% af alle skader på cykelister, sker enten i hoved eller på halsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at undgå farlige skader på hovedet, er det vigtigt at cykelhjelmen sidder ordentlig. Tom Reimann fra justcool.dk har følgende tip til at sætte cykelhjelmen rigtigt:

– Først og fremmest skal du måle omkredsen af dit hoved og dernæst finde en cykelhjelm i den rigtige størrelse. Når du har fundet den rigtige cykelhjelm er det vigtigt at du spænder hjelmen så den sidder godt fast. Cykelhjelmen skal sidde vandret og må ikke sidde skævt eller i nakken. En god tommelfinger regel er at der skal være to fingres bredde fra øjenbrynene op til cykelhjelmen, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Tour de France: Hvem skal overrække den gule trøje i Sønderborg?

28. juni 2022 Tour de France

Når Tour de France-feltet er kommet over målstregen på Augustenborg Landevej på søndag, så skal dagens vinder og også rytterne med de attraktive trøjer – den gule, den grønne, den prikkede og den hvide – hædres. Selvom der kun er få dage til Tour de France kommer til Sønderborg, så er det endnu ikke offentliggjort, […]

Læs mere...