Soroptimisterne i Sønderborg på vej mod de 75 år

23. marts 2018 Sønderborg

Senere på året kan Soroptimisterne i Sønderborg fejre foreningens første 75 år og se tilbage på alle de enkeltpersoner og institutioner, som Soroptimisterne har hjulpet med legater og donationer.

“Vi får vores indtægter gennem et julemarked og det årlige modeshow, der i år finder sted den 11. april. Det er overskuelige opgaver og vi tjener nok til, at det giver mening”, siger Birthe Villemoes til Sønderborg. Hun har været en del af Soroptimisterne i Sønderborg i 14 år.

“Soroptimisterne er en forening, hvor medlemmerne er kvinder fra erhvervslivet”, siger Karin Bonde-Poulsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi har gjort meget for, at erhvervslivet er bredt repræsenteret, så det ikke er en forening alene med f. eks. skolelærere”, siger Ragnhild Ladefoged.

Donationerne

Som så mange andre, så har Soroptimisterne givet donationer til Sønderborg Kvinde- og Krisecenter og til Julemærkehjemmet i Kollund.

“Og vi har givet legater til unge mennesker på ungdomsuddannelserne og inden de fik penge, skulle de fortælle os, hvad de ville bruge dem til”, siger Ragnhild Ladefoged, der har været med på holdet gennem 24 år. Karin Bonde-Poulsen har været soroptimist i 27 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Soroptimisterne i Sønderborg er der ti møder om året – og det ene er generalforsamlingen.

“Vi inviterer foredragsholdere, tager på udflugt og på firmabesøg”, siger de tre soroptimister.

Lige nu er der 31 medlemmer og der er fem mere på vej.

“Og det gode ved at være med i Soroptimisterne er, vi ikke bliver smidt ud, når vi siger farvel til vores job. Der er stadig brug for os”, siger Birthe Villemoes, som har været med i foreningen i 14 år.

Det er langt fra sådan, at de 31 soroptimister kun ser hinanden, når foreningsarbejdet kalder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er interessegrupper og så opstår der jo venskaber på kryds og tværs, så det er rigtigt dejligt at være soroptimist”, siger de tre kvinder.

Selvfølgelig er Soroptimisterne også med, når Kvindedagen markeres.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...