Soroptimisterne i Sønderborg på vej mod de 75 år

23. marts 2018 Sønderborg

Senere på året kan Soroptimisterne i Sønderborg fejre foreningens første 75 år og se tilbage på alle de enkeltpersoner og institutioner, som Soroptimisterne har hjulpet med legater og donationer.

“Vi får vores indtægter gennem et julemarked og det årlige modeshow, der i år finder sted den 11. april. Det er overskuelige opgaver og vi tjener nok til, at det giver mening”, siger Birthe Villemoes til Sønderborg. Hun har været en del af Soroptimisterne i Sønderborg i 14 år.

“Soroptimisterne er en forening, hvor medlemmerne er kvinder fra erhvervslivet”, siger Karin Bonde-Poulsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi har gjort meget for, at erhvervslivet er bredt repræsenteret, så det ikke er en forening alene med f. eks. skolelærere”, siger Ragnhild Ladefoged.

Donationerne

Som så mange andre, så har Soroptimisterne givet donationer til Sønderborg Kvinde- og Krisecenter og til Julemærkehjemmet i Kollund.

“Og vi har givet legater til unge mennesker på ungdomsuddannelserne og inden de fik penge, skulle de fortælle os, hvad de ville bruge dem til”, siger Ragnhild Ladefoged, der har været med på holdet gennem 24 år. Karin Bonde-Poulsen har været soroptimist i 27 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Soroptimisterne i Sønderborg er der ti møder om året – og det ene er generalforsamlingen.

“Vi inviterer foredragsholdere, tager på udflugt og på firmabesøg”, siger de tre soroptimister.

Lige nu er der 31 medlemmer og der er fem mere på vej.

“Og det gode ved at være med i Soroptimisterne er, vi ikke bliver smidt ud, når vi siger farvel til vores job. Der er stadig brug for os”, siger Birthe Villemoes, som har været med i foreningen i 14 år.

Det er langt fra sådan, at de 31 soroptimister kun ser hinanden, når foreningsarbejdet kalder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er interessegrupper og så opstår der jo venskaber på kryds og tværs, så det er rigtigt dejligt at være soroptimist”, siger de tre kvinder.

Selvfølgelig er Soroptimisterne også med, når Kvindedagen markeres.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...