Sparede lønkroner til lærere skal nok blive brugt

26. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Regeringsindgrebet på skoleområdet sikrer lærerne masser af overarbejde. Både i dette skoleår og også i de kommende. Derfor ser det ud til, at de lønkroner, som kommunen sparede under konflikten, nok skal få ben at gå på.

Skoleeleverne skal nemlig have de undervisningstimer, som de har krav på – og det skal byrådet sikre i Sønderborg Kommune.

For de små og mellemstore klasser er konsekvenserne af de manglende timer ikke så store, så det tabte kan indhentes i de kommende skoleår.

Artiklen fortsætter under annoncen

For afgangseleverne er det vigtigt at få indhentet det tabte nu, så minimumgrænsen for antallet af timer kan overholdes, inden eleverne skal til de afsluttende prøver.

Det er op til kommunerne selv at planlægge, hvordan timerne skal indhentes – og spørgsmålet kan være, om lærerne føler sig oplagte til overarbejde efter indgrebet.

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...